Een oude boerderij omtoveren tot een dokterspraktijk? Het kan. In deze huisartsenpraktijk in Westerlo voelen patiënten zich op slag een stuk beter dankzij het frisse en moderne interieur.  
 

renovatie oude boerderij vooraanzicht © Roymans.com


Dit project is een realisatie van interieurarchitect Johan Van Staeyen. De oorspronkelijke elementen van de boerderij werden behouden, aangevuld met een moderne hedendaagse accenten.

 

Wachtkamer in oude boerderij  © Roymans.com


De wachtkamer is als het ware in de boerderij ingebouwd. Zo blijft de oorspronkelijke balkenstructuur van de boerderij zichtbaar, terwijl het witte moderne interieur tot zijn recht komt.

 

Moderne dokterspraktijk in gerenoveerde boerderij © Roymans.com


De oorspronkelijke structuur van de 16e eeuwse boerderij valt mooi samen met de 21e eeuwse interieurelementen. De witte wanden van de wachtkamers zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter wordt.

 

consultatieruimte dokterspraktijk in oude boerderij © Roymans.com

 

De consultatieruimte loopt in één stuk door. De gepolijste betonnen vloer die naadloos door de ruimte loopt, geeft een gevoel van eenheid. 

 

consultatieruimte dokterspraktijk boerderij © Roymans.com

 

woonkamer renovatie oude boerderij © Roymans.com


In het woongedeelte met grote houten massieve tafel nemen kunnen heel wat mensen aanschuiven. De gepolierde betonnen vloer maakt van de ruimte één geheel.
 

renovatie boerderij trap © Roymans.com


De houten trap leidt naar de mezzanine met sportlab.

 

zolder dokterspraktijk © Roymans.com

 

Renovatie moderne dokterspraktijk leefruimte © Roymans.com

 

renovatie oude boerderij tot dokterspraktijk © Roymans.com

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!