Ga naar de inhoud

Gepersonaliseerd plafond

Creëer je eigen gepersonaliseerd plafond met een spanplafond. Laat het doek beprinten in een kleur of afbeelding of maak een lichtplafond. Lees in dit artikel de mogelijkheden van een gepersonaliseerd spanplafond.

LEES ARTIKEL

Verlaagd plafond plaatsen

Met een verlaagd plafond kan je elke kamer extra isoleren en verlichting inwerken in het plafond. Ook ventilatie en elektriciteitskabels kunnen moeiteloos weggestopt worden. Tips over de constructie en afmetingen vind je hier.

LEES ARTIKEL

PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk

Een plafond uit pvc kan snel geplaatst worden en is ook mogelijk in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. In dit artikel ontdek je de uitvoeringen en prijzen per vierkante meter van pvc plafonds.

LEES ARTIKEL

Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig

Kurk is al langer gekend als vloerbekleding maar wordt de laatste jaren ook steeds vaker toegepast als plafondbekleding. De isolerende eigenschappen en natuurlijke uitstraling zijn de grootste pluspunten.

LEES ARTIKEL

Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding

Met een spanplafond kan je elk type plafond renoveren in enkele uren tijd. Deze flexibele plafondbekleding is verkrijgbaar in tal van kleuren, glansgraden en ook verlichting kan perfect geïntegreerd worden.

LEES ARTIKEL

Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden

Het plaatsen van een gyproc plafond heeft tal van voordelen en kan op verschillende manieren worden aangebracht. Lees alles over de mogelijkheden van een plafond in gyproc platen. 

LEES ARTIKEL

 

Plafondbekleding kiezen: alle materialen op een rijtje

Voor de afwerking van je plafond kan je kiezen uit heel wat materialen. De keuze is afhankelijk van de functie van de ruimte, het gewenste effect,... Op die manier past het plafond perfect in je interieur en sluit het aan bij je persoonlijke smaak. Voor een verlaagd plafond kan je kiezen tussen de materialen PVC, kurk, gyproc, spanplafond, hout,... In deze rubriek vind je een overzicht van alle deze soorten plafondbekleding met voorbeelden, informatie en gemiddelde prijs per vierkante meter. Naast het plaatsen van een verlaagd plafond kan je eveneens het plafond verder afwerken met behang of verf. Lees voor de laatste optie zeker het artikel 'Plafond schilderen: welke kleuren gebruiken?'. Voor meer tips in verband met het plaatsen of afwerken van een plafond in een specifieke ruimte vind je meer informatie in de categorieën van onze interieurtips

 

Wit plafond met sierlijsten en kandelaar - plafond bekleding© Shutterstock