Ga naar de inhoud

Het belang van ventileren en de soorten ventilatiesystemen

Bij nieuwe woningen of grote renovaties is het volgens de EPB-regelgeving verplicht een ventilatiesysteem in de woning te integreren. Waarom ventileren belangrijk is en welke soorten ventilatiesystemen er zijn lees je hier.

LEES ARTIKEL

Airco in huis plaatsen: mogelijkheden en prijzen

Een airco in huis plaatsen biedt heel wat comfort. Je kan kiezen voor een ingebouwde airco of een vaste airco aan een wand of plafond. Daarnaast zijn er ook mobiele airco's. Ontdek hier meer over airco systemen voor je woning.

LEES ARTIKEL

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem type D, ook wel balansventilatie genoemd, is een ventilatie waarbij zowel de aanvoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht mechanisch gestuurd wordt. Wat de voor- en nadelen zijn van een systeem D kom je hier te weten.

LEES ARTIKEL

Ventilatiesysteem C

Het ventilatiesysteem C werkt op basis van een natuurlijk luchtaanvoer via roosters in ramen en muren. De afvoer van de lucht gebeurt mechanisch. Wat de voor- en nadelen zijn van een systeem C lees je hier.

LEES ARTIKEL

 

Ventilatiesysteem kiezen

Een geïsoleerde woning kan pas zonder problemen functioneren als er gebruikt wordt gemaakt van een ventilatiesysteem. Dankzij ventilatie heb je geen last van vochtproblemen en schimmelvorming. Om gezond en comfortabel te leven, heeft een mens voortdurende verse lucht nodig. Bij een nieuwbouwoning en een grondige renovatie is het plaatsen van een ventilatiesyteem verplicht zodat de luchtkwaliteit in huis optimaal blijft. In onze rubriek vind je allerlei informatie over de verschillende soorten ventilatiesystemen.

 

Buizen ventilatiesysteem - ventilatie© Shutterstock