Houten shutters brengen sfeer in elke ruimte door hun authentieke karakter. Shutters zijn een vorm van decoratieve raambekleding maar zorgen eveneens voor zonwering. Als je houten shutters goed behandeld, kan je ze gebruiken in elke ruimte van je woning. 

 

Witte houten shutters - woonkamer © Copahome

 

Houten shutters

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Het is unieke raamdecoratie en het brengt een bepaalde sfeer en gezelligheid in huis. Met de verstelbare louvers regel je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy. Houten shutters worden meestal geassocieerd met landelijk wonen maar door de grote variatie aan kleuren en houtsoorten horen ze thuis in elk interieur. De meeste fabrikanten bieden shutters aan in alle RAL-kleuren.

 

Witte houten shutters in de badkamer © Jasno

 

montage shutters

De montage hangt af van drie variabelen: hoeveel ruimte is beschikbaar in de kozijnopening, is het kozijn recht en op welke manier opent het raam? Het opmeten en monteren laat je hierdoor best over aan een vakman. De populairste montagesoort is op het kozijn. Op deze manier zit de shutter het diepst. De montagelat waaraan de panelen vastzitten, wordt rechtstreeks op het raamkader bevestigd. De montagelat kan ook aangebracht worden op de muur waardoor de shutters ook de raamkaders bedekt. Beide montagemanieren hebben een fraai resultaat. De montage kan dus ook bepaald worden door persoonlijke smaak.

 

Beige houten shutters - detail © Copahome

 

Voor- en nadelen houten shutters

Shutters zijn duurzaam en geven extra waarde aan je woning. Ze zijn bovendien isolerend en zonwerend. Houten shutters zijn gemakkelijk te onderhouden. Heb je ramen met speciale vormen? Houten shutters zijn de ideale oplossing. Ze passen zowel voor vierkante, ronde als driehoekige ramen want ze worden steeds op maat gemaakt. Deze vorm van raamdecoratie is eveneens hygienischer dan gordijnen want stof is gemakkelijk te verwijderen met een stofdoek. Het nadeel van houten shutters is dat ze moeilijker te vervangen zijn dan bijvoorbeeld gordijnen. Houten shutters zal je na verloop van tijd  ook moeten behandelen.

 

Trapeziumraam met houten shutters © Copahome

 

Prijzen houten shutters

Houten shutters worden steeds op maat gemaakt want ze zijn toepasbaar bij alle soorten en vormen ramen. De prijs is afhankelijk van de houtsoort, het kleur en de grootte van het raam. De prijs schommelt tussen €200 en €500 per vierkante meter.

 

Offerte aanvragen voor raamdecoratie

Gordijnen, lamellen, vouwgordijnen of andere raamdecoratie op maat? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij gespecialiseerde raamdecoratie specialisten actief in jouw regio.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST