Aangezien interieurtrends steeds veranderen, kan je keuken er na enkele jaren gedateerd uitzien. Een nieuwe keuken kopen als hij nog in prima staat is, zou echter zonde zijn. In dat geval kan je opteren om de keuken te renoveren of te restylen. Met enkele slimme truckjes maak je het centrum van je huis weer helemaal hedendaags.

 

 

 

Nieuwe accessoires toevoegen

Keukenaccessoires toevoegen of vernieuwen kan wonderen doen! Een handdoekhouder, messenblok, vaste snijplank en lepelhouders kan je voor enkele euro’s al op de kop tikken. Decoratief en functioneel gaat ook perfect samen. Denk maar aan opvallende pepermolens of verse kruiden die je aan de muur kan hangen zoals de Karoo plantenbak.
 

keuken restyling Karoo© Karoo

 

 

 

De spatwand restylen

Bij het binnenkomen van de keuken is de spatwand één van de eerste dingen die in het oog springt. Oude keukentegels geven al snel een voorbijgestreefde indruk en vervang je best door een modern, naadloos oppervlak. Zo is inox en glas een prima keuze die veel hygiënischer is dan tegels. Na het renoveren zal je keuken ook veel groter ogen aangezien deze materialen veel meer reflecteren.
 

Spatwand schilderen© Shutterstock

Wil je de spatwand goedkoop renoveren dan kan je de tegels schilderen met speciale verf of een waterwerend plaatmateriaal aanbrengen. Om er een speelse toets aan te geven, kan je ook gebruik maken van bordverf of magneetverf.


 

 

keukenkasten restylen

De keukenkasten verven is een goedkope oplossing die je keuken meteen een nieuwe look geeft. Zie je het vele werk niet zitten, kan je de deuren ook overplakken met een folie. Soms kan het al voldoende zijn om enkel de handvaten te wijzigen.

 

Keuken restylen - kasten spuiten© Shutterstock

 

 


Nieuwe Verlichting toevoegen

Door verlichting toe te voegen onder de keukenkasten zorg je voor heel wat extra sfeer en zal je ook een aangenamer werkblad hebben om op te werken. Je kan hiervoor speciale verlichting kopen maar ook LED-strips zijn perfect mogelijk. Deze nemen minder plaats in en zijn makkelijker te installeren met hun dubbelzijdige tape. LED-strips voelen wel minder gezellig aan dan halogeenlampen.

 

LED-strips keuken© Shutterstock

 

 

 

Breng sfeer met legplanken

Extra attributen in hetzelfde materiaal als de keuken laten de ruimte er heel wat luxueuzer uitzien. Denk hierbij aan bijhorende legplanken of een eettafel die matcht met jouw keukenblad. Je keuken zal er een pak groter uitzien en je hebt ook meer ruimte om sfeer te brengen met decoratie en planten.

 

legplanken voor een keuken restyling© Shutterstock

 

 

Online prijzen aanvragen

Overweeg je om een nieuwe keuken te plaatsen? Via onze offertepagina kan je nu vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele keukenbouwers. Zo kan je niet alleen ontwerpen vergelijken maar ook materialen, werkwijzen en de kostprijs van je nieuwe keuken. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS