Ga naar de inhoud

Rik Six is zijn carrière begonnen als interieur- en meubelontwerper en specialiseerde zich gaandeweg als verlichtingsadviseur in architecturale en design verlichting, eerst in een eigen lichtwinkel met lichtstudio, sinds zeven jaar online met www.sixlight.com. Met zijn kennis over design & verlichting startte hij zijn eigen webshop op voor verlichting.

avatar

Artikels van Rik Six

Waar verlichtingspunten plaatsen | Rik Six

Het plaatsen van de juiste verlichting op de juiste plaats is heel belangrijk voor de sfeer in je leefruimtes. In dit artikel vind je tips en informatie voor het plaatsen en bepalen van lichtpunten. 

LEES ARTIKEL

Lightyears Calabash

De Calabash van Lightyears is een perfect voorbeeld van het motto: vorm volgt functie. De esthetiek van de hanglamp past binnen het Scandinavische design. Ontdek de vier speciale kleuren!

LEES ARTIKEL

Led verlichting dimmen - Rik Six Verlichtingsadviseur

Dimmen van de verlichting is de ideale manier om extra sfeer te scheppen in huis. Recent kwamen ook dimbare ledlampen op de markt. welke LED lampen je kan dimmen en wat de valkuilen zijn vind je terug in volgend artikel.

LEES ARTIKEL

De lichtkleur van LED: kleurweergave - Rik Six

LED verlichting wordt vaak geassocieerd met schril, wit licht. Niets is minder waar! De ledverlichting van vandaag heeft een aangename lichtsterkte en is verkrijgbaar in allerlei lichtkleuren. Kom hier alles te weten over de lichtkleuren van LED.

LEES ARTIKEL

Hoe plaats je een LED lamp? - Rik Six verlichtingsadviseur

Bij het plaatsen van LED lampen moet je rekening houden met een aantal factoren. Let vooral op voor de twee vijanden: warmte en vochtigheid. Verlichtingsexpert Rik Six bespreekt hoe je Led verlichting correct moet plaatsen.

LEES ARTIKEL

Wiro hanglamp - Wever & Ducré

De Wiro van Wever & Ducré werd in 2014 voorgesteld op Interieur Kortrijk. Deze unieke hanglamp is opgebouwd uit draden en is verkrijgbaar in twee kleuren. De lamp die centraal staat zorgt voor een spel van licht en schaduw.

LEES ARTIKEL

Geschiedenis van LED verlichting - Rik Six Verlichtingsadviseur

Dankzij haar energiezuinig karakter en haar lange levensduur is LED de verlichting van de toekomst. Verlichtingsadviseur Rik Six blikt terug op de lange weg die LED verlichting geeft afgelegd.

LEES ARTIKEL