Het ombouwen van een appartementsgebouw in een gezellige familiewoning is perfect gelukt in Kessel-Lo. NU Architectuuratelier speelt met een mix van ramen voor het perfecte uitzicht naar buiten. 

 

Houten achtergevel met verschillende raamvormen © Stijn Bollaert


De geplande uitbreiding vond de architect onnodig. Hij koos ervoor om de kwaliteiten van het bestaande huis sterker naar voren te laten komen. De vloer tussen de eerste en tweede verdieping werd uitgebroken. Zo is er een dubbelhoge leefruimte ontstaan met zalige lichtinval en zicht op de tuin. 

 

Dubbel hoge leefruimte - grote ramen met houten kader © Stijn Bollaert


De relatie met de tuin stond centraal in het ontwerp. Zo zijn er verschillende uitgangen gecreëerd door te spelen met ramen. De glazen deur zorgt voor een verbinding tussen de keuken en de tuin. Wie sneller wil zijn, maakt gebruik van de enkele glazen deur die uitkomt aan de trap van de eerste verdieping.

 

Houten achtergevel - allerlei vormen ramen © Stijn Bollaert


Het straatlawaai kan de rust niet meer verstoren in de leefruimte. De voormalige garages werden omgetoverd tot een studio en een etalage voor de stoffenwinkel. Deze ruimtes zijn een buffer tussen de straat en het huis. Matglas scheidt de studio en de dubbelhoge leefruimte.

 

Voorgevel rijhuis - stalen frame © Stijn Bollaert


Kleur wordt geïnjecteerd aan de hand van een rode betonnen vloer in de open leefruimte. In de keuken vangt het betonnen keukeneiland de aandacht. 

 

Betonnen keukeneiland © Stijn Bollaert

 

Rode gietvloer - moderne keuken © Stijn Bollaert


Vanop de eerste verdieping kijk je uit op de keuken. De bewoners hebben gekozen voor twee woonkamers. De eerste woonkamer, met uitzicht op de tuin is een ruimte om naar te ontsnappen en volledig tot rust te komen. De twee kijkt uit op de straat en is veeleer een plaats voor de kinderen om televisie te kijken. 

 

Glazen schuifdeuren - rode gietvloer © Stijn Bollaert

 

Hoge op maat gemaakt ramen © Stijn Bollaert

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST