dakappartement

De bouwheer wou van deze lege zolderruimte een zeer persoonlijke woonruimte creëren. Het resultaat is een ruime, zonnige plek, tot in de puntje uitgerust met technische snufjes, die vakkundig aan het oog onttrokken worden.

Centraal in het apppartement werd de circulatie ingeplant. Hier omheen werden, vlot bereikbaar, de verschillende functies georganiseerd. Links belanden we in de master bedroom met aangrenzend een badkamer en een bergruimte. Rechts ontdekken we de logeerkamer met sanitaire ruimte en douchecel. Achteraan de circulatiegang, aanleunend tegen het dakterrras, komen we in de leefruimte met geïntegreerde keuken en home office.
 

 

woonkamer met open keuken

dakappartement

De leefruimte met geïntegreerde keuken is open tot in het dak om de ruimte visueel groter te maken. De leefruimte grenst aan het dakterras en heeft een vloer in vergrijsde eik. Links zit de keuken, achteraan links een klein home office, de rest wordt ingenomen door de zithoek. De dakramen en het grote schuifraam naar het terrras hebben een zonnescreen dat wordt gestuurd via de domotica.
 

dakappartementBron: link Bron: no-link
dakappertement jacuzziBron: link Bron: no-link


Niet alleen organisatorisch maar ook constructief waren er heel wat ingrepen nodig. Op de bestaande plankenvloer werd een compleet nieuw vloersysteem opgebouwd. Daarbij werd nauwlettend toegekeken op een uitstekende geluidsisolatie. Als afwerking kwam er een parket van vergrijsde eik. Het dak werd geïsoleerd en de lage trekbalken werden een voor een omhoog gekrikt. De zijkant van het dak werd open gemaakt om een dakterras te bekomen. Het materialenpalet werd bewust beperk tot duurzaam laminaat met de warme look van vergrijsde eik voor het keukenwerkblad, het bureaublad, het lavaboblad en de badafwerking; lakwerk voor de kastenfronten met verzonken handgrepen en voor de haardwand; bankirai voor het terras.

 

Inrichting dakappartement: De badkamer

badkamer dakappartement

De slaapkamer is rechtstreeks verbonden met de badkamer en dressing. In de douche werden de basalttegels verzuurd om ze antislip te maken. De schuine wanden van het dakappartement werden licht gehouden met grote dakramen.

 

badkamer onder dakBron: link Bron: no-link
slaapkamer onder dakBron: link Bron: no-link


 

Fotografie: Kris Vandamme

 

placeholder

BURO II & ARCHI+I

regio Brussel

MEER INFO OVER DIT BEDRIJF

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!