Dit appartement in het centrum van Brussel werd ruimer en lichtrijker dankzij de renovatie van architectenbureau AUXAU.

 

renovatie in herenhuis © François de Ribaucourt


De woning werd grondig gerenoveerd. Door het slopen van een binnenmuur kreeg de ruimte 2 kamers in plaats van 3. Hierdoor kreeg het appartement heel wat meer natuurlijk licht binnen. Het appartement werd ook optisch groter.

 

karaktervol herenhuis met strak interieur © François de Ribaucourt


De woonkamer die aangevuld werd met vintagemeubelen, is nu een baken van licht.

 

witte keuken in herenhuis © François de Ribaucourt


De kubus midden in de centrale ruimte herbergt de keuken, de badkamer en de toiletten. Hij fungeert ook als afscheidingsruimte tussen de woonkamer en de slaapkamer.

 

woonkamer modern herenhuis © François de Ribaucourt


De strakke vormgeving contrasteert met de klassieke elementen van een herenwoning. Dit appartement is het perfecte voorbeeld van een herenhuis waar originele typische elementen perfect samengaan met een moderne en hedendaagse vormgeving.

 

herenhuis met moderne badkamer © François de Ribaucourt


De achterkant van de kubus herbergt de badkamer. Door gebruik te maken van OSB-platen werd de kostprijs van de renovatie flink gedrukt.

 

herenhuis met badkamer in osb platen

 

 

herenhuis moderne badkamer © François de Ribaucourt

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!