Dit kleine appartement in Parijs voelt ondanks de minimale oppervlakte toch ruim aan. De Arsenal Flat van architectenbureau h2o is dan ook een mooi voorbeeld van hoe je het maximum kan halen uit kleinere woningen.
 

renovatie appartement woonkamer© h2o architects

 

Er is gebruik gemaakt van witte kleuren om het ruimtelijk gevoel te vergroten. Deze gedachte is toegepast bij het verven van de muren en de vloeren. De verschillende ruimtes in het huis staan rechtstreeks in verbinding met elkaar door de deuren weg te laten. Ook dat draagt bij tot het vergroten van het ruimtelijk gevoel. Door de opbergruimte strategisch te verwerken in de muur, wordt de ruimte maximaal benut zonder te overweldigen. Doordat de opbergkasten één lijken met de muur, voelt de kamer ruimer aan.
 

woonkamer-renovatie-appartement © h2o architects

 

boekenkasten renovatie appartement © h2o architects


Door een veelgebruikte ruimte zoals de keuken rechtstreeks bij een raam te plaatsen, is het eindeloos genieten van een natuurlijke lichtinval. De witte muren weerkaatsen het licht. Hierdoor krijg je het gevoel dat de ruimte groter is dan ze werkelijk is.
 

renovatie-appartement-keuken © h2o architects

 

lichtinval-keuken © h2o architects


De houten accessoires geven de keuken een warme uitstraling. Dit zorgt voor afwisseling met het dominant aanwezige wit.
 

renovatie-appartement-badkamer © h2o architects


Ook in de badkamer werd het idee van de lichte kleuren doorgetrokken. De badkamer is strak en eenvoudig afgewerkt. Hierdoor straalt ze rust uit. Bovendien zorgen de lichte kleuren ervoor dat de ruimte optisch vergroot wordt.
 

Renovatie appartement uitzicht dak © h2o architects


Als je het appartement van buiten bekijkt, zou je nooit durven denken dat hier daarin een modern, ruim en lichtrijk appartement verscholen zit.

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!