statige rijwoning

Deze statige rijwoning uit 1910 kreeg een grondige renovatiebeurt waarbij de authentieke elementen zoveel mogelijk bewaard bleven. De eigenaars wouden de klassieke sfeer combineren met modern comfort en een kleurrijk interieur. Een opdracht dat ontwerpbureau Montagna Lunga met veel plezier aanvaarde.

 

De authentieke inkomhal

inkomhal spiegels
inkomhal rijwoning

Bij het binnenkomen van de rijwoning kom je terecht in een imposante inkomhal die maar liefst vier meter hoog is. Om de hoge ruimte aan te kleden werd een compositie gemaakt van ronde spiegels die tegelijk dienst doen als kunstobject. De originele tegelvloer werd opgebroken tijdens de verbouwingswerken en nadien zorgvuldig teruggeplaatst.


Het bureau met aansluiting op de woonkamer

bureaukamer met herenhuisgevoel
accentverlichting beneden en boven


Vanuit de hal krijg je toegang tot een warme bureaukamer die ook dienst kan doen als feestkamer. De gestucte plafonds werden in ere hersteld en wit geschilderd. Ook de oude houten vloer werd opgeschuurd en opnieuw behandeld.

 

woonkamer tapijt nanimarquina
De dubbele deuren in de bureaukamer verschaffen toegang tot een knusse leefruimte. De aankleding bestaat uit een mix van klassieke elementen, vintage meubelen en hedendaagse design accessoires. Het kleurrijk tapijt is van Nanimarquina, de zetels van Natuzzi en de trendy lounge chair is een vintage meubel van Charles Eames.


De open keuken met zicht op het terras

eetplaats in de keuken

Achteraan de rijwoning vind je de keuken en eetplaats terug. De smalle ruimte werd optimaal benut en er is gekozen voor een rechtlijnige circulatiezone langs de zijde van het terras. De keuken met bijhorende eetplaats werd op maat ontworpen door Montagna Lunga en is voorzien van heel wat bergruimte. Om het geheel af te maken werd een rood gekleurde spatwand voorzien aan de spoeltafel.

 

warme inrichting

Aan de wand een portretfoto die een Warhole make-over kreeg. De kader werd gemaakt uit plexiglas.

 

terras rijwoning
rijwoning met houten terras

Ook het terras werd aangepakt bij de renovatie van deze rijwoning. Een warme plankenvloer brengt sfeer en maakt dat de buitenruimte weinig onderhoud vergt. De bakstenen muur werd gekaleid in een warme aardetint.


De zolderruimte met studio

open trap
slaapkamer rijhuis

 

De zolderruimte werd ingericht als studio en is apart te bereiken vanaf de ingang. Zo kunnen de eigenaars er later nog altijd voor opteren om de studio te verhuren.

 

zwart wit badkamer rijwoning

 

Meer informatie over dit project

Plannen, cordinatie en interieurontwerp
Montagna Lunga

Keuken en maatwerk
Raf Interieur

Decoratieve buitenramen
Artglas

Schilderwerken
Schilderbedrijf PTK

Elektriciteit
TDE elektriciteitswerken

placeholder

Montagna Lunga

regio Houthalen

MEER INFO OVER DIT BEDRIJF

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!