Bij dit huis in Londen hebben de architecten van Tigg Coll Architects een aanbouw ontworpen met een groot hoekraam dat bestaat uit twee glazen schuifdeuren. De deuren schuiven bij opening volledig in de muur weg en zijn hierdoor geheel aan het zicht onttrokken. Door deze bijzondere constructie wordt de tuin bij het interieur betrokken en krijgt de aanbouw een zeer open en ruimtelijk karakter.

 

Aanbouw met hoekraam - schuiframen © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Schuiframen verdwijnen in de muren - aanbouw © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

De ontwerpers kozen voor baksteen voor de ombouw te nemen omwillen van de duurzaamheid en de textuur van het materiaal. De grote schuiframen zijn bevestigd in een frame van gepoedercoat aluminium en schuiven moeiteloos tussen de buiten- en binnenmuur in. Ze verdwijnen volledig uit beeld. 

 

Bakstenen aanbouw - hoekraam met schuiframen © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Schuiframen verdwijnen in de wand - uitbouw © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Witte uitbouw met driehoekig dakraam © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Zowel binnen als buiten zijn er witte keramische tegels gelegd waardoor de tuin nog meer bij het interieur betrokken wordt. Tevens staat de witte vloer in mooi contrast met het aangrenzende grasveld.

 

Witte keramische tegels - uitbouw en terras © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Uitbouw met grote schuiframen © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Snede uitbouw met hoekraam - Tigg Coll Architects & Andy Matthews © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

Grondplan uitbouw - Tigg Coll Architects & Andy Matthews © Tigg Coll Architects & Andy Matthews

 

 

Offerte aanvragen: Aanbouw plaatsen

Overweegt u om een aanbouw te plaatsen? Vraag nu vrijblijvend prijzen en voorstellen aan bij onze erkende aannemers via onderstaand formulier:

 

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR