De unieke rijwoning is mooi geplaatst tussen twee bestaande gebouwen in Barcelona. Alventosa Morell Arquitectes kozen voor een combinatie van een stalen frame, een houten gevel en twee, op straat gerichte, terassen. De rijwoning bevindt zich tussen een appartementsblok en ietwat kleiner gebouw met opvallende gevel.

 

Houten voorgevel met stalen frame © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes

 

De drukke en smalle ligging van de woning heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwerpfase. De voorgevel is redelijk gesloten om de leefruimtes af te sluiten van het straatlawaai. De houten gevel is aanpasbaar dus de inwoners kunnen de woning ook openstellen voor het leven op straat. De twee bovenste verdiepingen hebben allebei een balkon. Zo kunnen de inwoners zien wie komt en gaat.

 

Moderne rijwoning met houten gevel © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes


De achtergevel is heel open in tegenstelling met de voorzijde van het huis. Hier is er bewust gekozen voor grote ramen om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te trekken. De ruimtes om te ontspannen, zoals de woonkamer en de keuken bevinden zich aan de achterkant van de woning. 

 

Houten zonnewering - schuiframen © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes

 

zijgevel met stalen frame en houten zonnewering © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes

 

Grote ramen met houten frame en zonnewering © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes


Het contrast tussen de openheid en geslotenheid van de twee gevels wordt doorgetrokken in het interieur. De witte trap in de centrale gang deelt het huis in twee afgescheiden delen. 

 

Houten trap met witte balustrade © Adria Goula - Alventosa Morell Arquitectes


De trap is opgebouwd uit houten planken met slanke witte ondersteuning en leuning. Het thema van de gevel wordt ook hier doorgetrokken zodat exterieur en interieur perfect samengaan.

 

Centrale gang met witte trap en houten afscheiding © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes

De meest ruimtes in deze unieke rijwoning in Barcelona heeft een witte kleur die wordt afgewisseld met houten detailering. Deze stijl wordt ook doorgetrokken in de strakke keuken.

 

lange, smalle witte keuken met houten kastjes © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes


Ten slotte hebben de ontwerpers in de badkamer gekozn voor blauwe mozaïektegels om toch iets van kleur in het ontwerp te stoppen.

 

Inloopdouche met blauwe mozaïektegels © Adrià Goula - Alventosa Morell Arquitectes

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST