Alles is vergankelijk en niets is perfect. Dat is de kern waar het in de interieurstijl Wabi Sabi allemaal om draait. De woorden Wabi en Sabi zijn afkomstig uit Japan en de betekenis ervan is in de loop der eeuwen veranderd. Vanuit een designoogpunt betekenen ze voornamelijk dat een voorwerp nooit helemaal perfect is en dat de schoonheid ervan juist schuilt in imperfectie.

 

Wabi Sabi stijl © Kuda Photography

 

Huiseigenaresse Kursteen Salter Price is twaalf jaar bezig geweest om van deze voormalige fabrieksruimte in Oregon (VS) een gezellige woning in Wabi Sabi stijl te maken. Daarvoor heeft ze allerlei tweedehands materialen gebruikt en is er alles aan gedaan om de betonnen en houten structuren van het gebouw zoveel mogelijk zichtbaar te maken.

 

tweedehands inrichting © Kuda Photography

 

wabi sabi interieur © Kuda Photography

 

Wabi Sabi stijl © Kuda Photography

 

Juten zakken aan de muur dienen als decoratiebehang. Ze zijn gewoon met behanglijm aan de muur bevestigd en geven het interieur een unieke toets.

 

inrichting van gerecycleerde materialen © Kuda Photography

 

eco interieur © Kuda Photography

 

De meeste materialen en meubelen zijn afkomstig van vintage winkeltjes uit de buurt. “Hoe meer deuken en andere beschadigingen, hoe beter. Ze krijgen er meer karakter van”, aldus Price.

 

ecologisch interieur © Kuda Photography

 

rode muur keuken © Kuda Photography

 

De rode muren in de keuken zijn door Price zelf bepleisterd met Venetiaanse pleister. Price heeft wat moeten experimenteren met de juiste mengverhoudingen, want het pleisterwerk viel er na een paar dagen reeds af.

 

oude kasten als scheiding van de gang © Kuda Photography

 

slaapkamer van oude materiale © Kuda Photography

 

Dit is wel de meeste industriële kamer in de woning. De vloeren en wanden zijn gemaakt van stalen platen (traanplaat) en het bed is gefabriceerd van oude materialen afkomstig van een nabijgelegen molen.

 

placeholder © Kuda Photography

 

placeholder © Kuda Photography

 

Een koperen muur zorgt voor een interessante textuur. De wastafel is afkomstig uit een oude wolfabriek en deed vroeger dienst als opvangbak voor geschoren wol.

 

placeholder © Kuda Photography

 

In de badkamer staat een traditioneel Japans bad gemaakt van Cederhout.

 

placeholder © Kuda Photography

 

placeholder © Kuda Photography

 

placeholder © Kuda Photography

 

placeholder © Kuda Photography

 

placeholder © Kuda Photography

 

Kursteen Price is erin geslaagd om met natuurlijke oude materialen, van een lelijke oude fabriek een moderne woning te maken die geheel in Wabi Sabi stijl is. Na twaalf jaar klussen kan ze gaan uitrusten en mag ze trots zijn op het resultaat.

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR