Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur

Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur

Een donkere woning uit 1900 renoveren tot een lichtrijke woonst, klinkt haast onmogelijk. Het architectenbureau EM Architecture bewijst met Maison Mentana het tegendeel. Deze woning uit Montréal (Canada) was oorspronkelijk een duplex en werd omgetoverd tot een open woning met heel wat lichtinval.

 

woonkamer met hout
© Adrien Williams


De binnenmuren van de oorspronkelijke woning werden weggehaald voor een lichtrijke en ruimtelijke woning. Wit is de hoofdkleur voor de wanden en plafonds, waardoor de ruimte nog lichter en ruimtelijker oogt.
 

woonkamer met zicht op tuin
© Adrien Williams


Er is een rechtstreekse inkijk op de tuin dankzij het brede schuifraam. In combinatie met de houten meubels en houten interieuraccessoires creërt dit een gevoel van contact met de natuur.

 

minimalistische keuken met hout
© Adrien Williams


Het minimalistische, strakke interieur zorgt voor rust. De witte kleur van het interieur versterkt dit effect.
 

minimalistische leefruimte
© Adrien Williams


Het meest kenmerkende aan dit huis is het grote lichtraam dat doorheen de breedte van de woning loopt. Op die manier trekt de woning heel wat natuurlijk licht binnen.
 

minimalistische woning overloop
© Adrien Williams


De vaste interieurelementen van de benedenverdieping, vinden we ook terug op de bovenverdieping.
 

minimalistische badkamer
© Adrien Williams


Ook hier vormt wit de hoofdkleur in combinatie met houten accenten. De strakke vormgeving blijft behouden, terwijl de natuurlijke materialen ook warmte uitstralen.
 

slaapkamer in minimalistische woning
© Adrien Williams

 

 

buitengevel in hout
© Adrien Williams

 

Voor de buitengevel koos men voor twee materialen. Hout en beton wisselen elkaar mooi af. De architecten zijn wonderwel geslaagd in hun opdracht. Als je de buitenkant van deze woning bekijkt, zou je nooit vermoeden dat hier ooit een woning uit 1900 stond.
 

Lees ook
Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Strakke penthouse in hartje Istanbul Strakke penthouse in hartje Istanbul Ecologische woning van gerecupereerd afval Ecologische woning van gerecupereerd afval Binnenkijken: Youtube Kantoor London Binnenkijken: Youtube Kantoor London Minimalistische woning met groendak Minimalistische woning met groendak Loft woning met trap in living Loft woning met trap in living Binnenkijken: Google Tel Aviv Binnenkijken: Google Tel Aviv De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Binnenkijken: Adobe Studio San Francisco Funky appartement met hip behang Funky appartement met hip behang Badkamerrenovatie herenwoning Badkamerrenovatie herenwoning