Industriële loft met warme uitstraling

Industriële loft met warme uitstraling

Deze industriële loft uit Bratislava is een project van RULES Architects. Het combineert het beste van twee werelden. Kernelementen van een industriële loft worden gecombineerd met materialen die warmte uitstralen.

industriele loft met houten vloer en warme uitstraling
© Peter Cintalan


De ruimtes in deze loft zijn lichtrijk en ruim. Dit wordt nog extra vergroot door een open structuur, witte muren en veel natuurlijke lichtinval van ramen.
 

loft met warme uitstraling


De zwarte stalen mezzanine, de stoere keukenlampen en plafondafwerking geven deze loft een typische industriële uitstraling. Het kille imago van de industriële look, wordt hier tenietgedaan door materialen die de ruimte een warme uitstraling geven.  De vloer en de muur zijn bekleed met dennenhout.  De keuken werd afgewerkt met een kleurrijke spatwand, die de ruimte een energieke toets geeft.
 

loft-met-mezzanine
© Peter Cintalan

 

loft-met-mezzanine
© Peter Cintalan


De mezzanine verdeelt de 4 meter hoge loft in twee niveau’s. Op de mezzanine bevindt zich een boekenkast over de gehele breedte van de ruimte.  Als afwerking koos men niet voor een klassieke reling, maar een net. Dit speelse element verzacht het industriële karakter.
 

woonkamer-loft
© Peter Cintalan


 

loft woonkamer
© Peter Cintalan

 

De werkplek en woonkamer bevinden zich in dezelfde ruimte. De zwenkbare tv krijgt hierdoor ook een dubbele functie. Overdag dient hij als werkscherm, ‘ s avonds wordt hij richting woonkamer gedraaid. Daar dient hij als centrum voor entertainment. De lichte kleuren en natuurlijke materialen geven deze ruimte een lichte en rustige uitstraling.
 

benedenverdiep loft
© Peter Cintalan

 

slaapkamer loft
© Peter Cintalan

 

 

loft slaapkamer


Vanuit de woonkamer loop je naar de slaapkamer. Dit is de enige ruimte die afgeschermd is van de rest, omwille van privacy. De industriële look met warme elementen wordt ook hier doorgetrokken. Een houten vloer, witte kleuren en lampen met industriële uitstraling brengen de totale look van de slaapkamer in balans.
 

grondplan loft
© Peter Cintalan

 

 

Lees ook
Renovatie boerderij met moderne aanbouw Renovatie boerderij met moderne aanbouw Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Binnenkijken: Google kantoor in Amsterdam Binnenkijken: Google kantoor in Amsterdam Strak landelijk interieur met kleuraccenten Strak landelijk interieur met kleuraccenten Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Villa VE: Totaalrenovatie oude villa 20 inspirerende landelijke keukens – fotospecial 20 inspirerende landelijke keukens – fotospecial Moderne renovatie van smalle woning Moderne renovatie van smalle woning Pure C Restaurant – Sergio Herman Pure C Restaurant – Sergio Herman Kinderkamer met een ingebouwd bed in de kast Kinderkamer met een ingebouwd bed in de kast Renovatie klassieke villa uit 1911 – Zottegem Renovatie klassieke villa uit 1911 – Zottegem Mister Grill – Sint-Andries Mister Grill – Sint-Andries Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak Vissersrestaurant gerenoveerd tot trendy kledingzaak