Minimalistische woning met groendak

Minimalistische woning met groendak

Deze strakke woning midden in de bossen is een oase van rust. Deze minimalistische woonst (getekend door Johnsen Schmaling Architects) is één met zijn omgeving.

 

groendak
© Johnsen Schmaling Architects


Dankzij het groendak lijkt het huis één geheel met het bos. Ook de gevelbekleding in cederhout, doet het lijken alsof deze woning quasi een onderdeel is van de natuur. Dankzij de strakke vormgeving wordt het landschap niet verstoord.

 

gevel met hout
© Johnsen Schmaling Architects

 

 

houten gevelbekleding
© Johnsen Schmaling Architects


Dankzij de vele glaspartijen kan je ook van binnen in de woning genieten van de prachtige omgeving. Het glas zorgt ervoor dat dit minimalistische pand heel wat natuurlijk licht binnenkrijgt.
 

woning met groendak
© Johnsen Schmaling Architects


 

Groendak terras
© Johnsen Schmaling Architects


Doordat er geen niveauverschillen zijn tussen het terras en de omgeving, lijken ze één geheel.

 

ingang woning
© Johnsen Schmaling Architects 

woonkamer
© Johnsen Schmaling Architects


​De strakke vormgeving wordt ook doorgetrokken in het interieur. Gepolijste betonvloeren zorgen voor eenheid in de woning. Door de witte muren en plafonds in combinatie met een grote lichtinval, wordt de ruimte optisch vergroot.
 

interieur minimalistische woning
© Johnsen Schmaling Architects


Doordat de trappen en muren in dezelfde kleur zijn, lijken ze één geheel. In combinatie met de naadloze gietvloeren, doen ze de ruimte groter lijken. 
 

buitenkant minimalistische woning
© Johnsen Schmaling Architects


​Deze woning is modulair opgebouwd. Beneden bevinden zich de woonkamer en de keuken. Op de bovenste woon-unit bevinden zich de slaapkamers.

 

minimalistische woning in het groen
Johnsen Schmaling Architects


Toevallige voorbijgangers worden steeds verrast door deze verscholen, maar unieke woning.

Lees ook
Moderne loft inrichting – Brussel Moderne loft inrichting – Brussel Industriële loft met eclectisch interieur Industriële loft met eclectisch interieur Minimalistische prefab woning midden in het groen Minimalistische prefab woning midden in het groen Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton Appartement in mozaïektegels met spiegelplafond Appartement in mozaïektegels met spiegelplafond Compact wonen met uitschuifbare meubels Compact wonen met uitschuifbare meubels Industrieel appartement met open zwarte keuken Industrieel appartement met open zwarte keuken Tijdloos luxe appartement met design meubels Tijdloos luxe appartement met design meubels Design Penthouse in Antwerpen Design Penthouse in Antwerpen 20 inspirerende landelijke keukens – fotospecial 20 inspirerende landelijke keukens – fotospecial