Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval

Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval

Deze moderne halfopen bebouwing is een renovatieproject van Dubbeldam Architecture + Design, een architectenbureau uit Toronto, Canada.

De oorspronkelijke woning was donker en smal, en gelegen in een dichtbevolkte wijk. De samenwerking met het architectenbureau resulteerde in Through House, een huis met een lichtrijk en ruimtelijk gevoel. Het interieur werd een stuk verlengd om een directer contact met de tuin te creĆ«ren. 

halfopen bebouwing
Bob Gundu


De achtertuin werd aantrekkelijk vormgegeven en afgewerkt met gewitte houten vloeren. De tuin is uitnodigend ingericht. Op die manier wordt het voor de bewoners aangenamer om meer tijd buiten door te brengen.

 

Halfopen bebouwing terras
Bob Gundu


Vanuit de verschillende ruimtes in het huis heerst er altijd een direct gevoel van contact met de tuin. De binnenvloer werd doorgetrokken naar het exterieur. Daardoor wordt het gevoel van contact met de buitenomgeving extra versterkt. Bovendien wordt er binnen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor het natuurgevoel nog meer benadrukt wordt. 
 

halfopen bebouwing direct contact met tuin
Bob Gundu

 

halfopen bebouwing natuurlijke materialen
Bob Gundu

 

Halfopen bebouwing keuken
Bob Gundu


Het donkere en krappe interieur werd volledig opengetrokken. De binnenkant van de woning werd een pak lichter en ruimer. De woning is ingericht met excentrieke en karaktervolle woonaccesoires. Op die manier wordt de strakke vormgeving aangevuld met pittige accenten.
 

 halfopen bebouwing keuken
Bob Gundu


Het lichtrijke en ruime gevoel wordt ook doorgetrokken naar de bovenverdiepingen. Ook daar wordt gebruikt van natuurlijke materialen zoals natuursteen en houten vloeren.

 

halfopen bebouwing boven
Bob Gundu

 

halfopen bebouwing boven
Bob Gundu

 

halfopen bebouwing badkamer
Bob Gundu

 

 

Lees ook
Moderne aanbouw met verdieping Moderne aanbouw met verdieping Modern dakappartement met mezzanine Modern dakappartement met mezzanine Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Renovatie Victoriaanse villa Renovatie Victoriaanse villa Totaalrenovatie en uitbreiding arbeiderswoning – Ledegem Totaalrenovatie en uitbreiding arbeiderswoning – Ledegem Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Klein, trendy appartement met scandinavisch interieur Loft 1D – De Ijsfabriek Loft 1D – De Ijsfabriek Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Kleurrijk appartement in het hartje van parijs Kleurrijk appartement in het hartje van parijs Verbouwde boerderij met authentiek karakter Verbouwde boerderij met authentiek karakter Tijdloos appartement met vintage design meubels Tijdloos appartement met vintage design meubels Imposante loft met binnentuin – Spanje Imposante loft met binnentuin – Spanje