Topdesigner en creativist Phillipe Starck staat bekend om zijn spraakmakende ontwerpen. Deze vloerlamp met een body in de vorm van een Amerikaanse M16,  is hier duidelijk geen uitzondering op.

 

Guns Lounge (2005) - Controversiële vloerlamp

Gun Lounge

Starck heeft zich bij het ontwerp vooral laten inspireren door de gouden wapencollectie van Saddam Hussein die werd buitgemaakt door de Amerikanen tijdens de invasie in Irak. Hij wil ermee aandacht vragen voor het wereldwijde wapenprobleem en het geld dat er met wapens verdiend wordt over de rug van vele oorlogsslachtoffers. 

 

"Hapiness is a hot gun"  (Philippe Starck)

Deze gewaagde vloerlamp is door Starck voorzien van de enigszins controversiële inscriptie “Hapiness is a hot gun”. Twintig procent van de opbrengsten van de verkoop van deze uitzonderlijke lamp wordt geschonken aan goede doelen.

 

 

Uitvoeringen Guns Lounge staande lamp

Guns lounge wit - Philippe Starck

De Guns Lounge (geproduceerd door Flos) is perfect om naast een salontafel, sofa of dressoir te zetten. De lamp is dimbaar en geeft een prettig licht waar je goed bij kunt lezen. Door het diffuse lichteffect is het ook een goede sfeerlamp. Hij is in twee uitvoeringen te verkrijgen (goud met zwarte kap of zilver met witte kap.) De gouden versie is uiterst luxueus en is verguld met 18-karaats goud. De zilveren versie is gemaakt van verzilverd chroom. Prijzen zijn vanaf € 2660,-

 

 

Table Gun & Bedside Gun - Flos

Bedside gun goud - Flos

Speciaal voor het dressoir of voor op het nachtkastje ontwierp de eigenzinnige Starck de 'table gun' en de 'bedside gun'. Beide lampen zijn dimbaar en voorzien van een eco halogeenlamp. Ze geven een prettig sfeerlicht waar je ook goed bij kunt lezen. Voor het ontwerp van de bedside gun heeft Philippe Starck de Amerikaanse Beretta gekozen, voor de Tablegun een Russische AK47 Kalasjnikov.  Deze spraakmakende designlampen zijn vanaf € 1000 te verkrijgen.

 

 

 

Copyright foto's:  Bedside Gun goud: Lovelight.com.  Overige foto's: FLOS  

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!