Dutch designer Marcel Wanders, kwam in de periode 2006-2007 op het lumineuze idee om een lamp te maken waarvan de binnenzijde van de kap volledig is bepleisterd met decoratiegips. Hier is de Skygarden uit voortgekomen, een hanglamp die aan de binnenkant nog mooier is dan de buitenkant en die door zijn aparte gips-textuur ook nog eens een prachtig lichtschouwspel oplevert.

 

skygarden hanglamp Flos © Flos

 

Hanglamp met pleisterwerk © Flos

 

“It is our responsibility to be magicians, to be jesters, to be alchemists, to create hope where there is only illusion, to create reality where there are only dreams. “ (Marcel Wanders)

 

Marcel wanders hanglamp © Flos

 

grote hanglampen Flos Skygarden © Flos

 

Skygarden hanglamp kopen

De skygarden hanglamp bestaat uit een metalen bol, witte bepleistering van gips en een glazen diffusor. Hij is leverbaar in twee formaten en in de kleuren: wit, zwart, goud en bruin. De kleinste versie van de Skygarden is te koop vanaf ongeveer € 1600, de grotere versie vanaf € 2200.

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR