Lavabomeubel FD1 - Filip Deslee

Lavabomeubel FD1 - Filip Deslee

Onder de naam FD1 lanceert interieurarchitect Filip Deslee zijn eerste meubel: Een uitgepuurd, minimalistisch en functioneel lavabomeubel met een hoge aaibaarheidsfactor.

Het meubel is zowel bruikbaar als enkele of dubbele lavabo en kan vrijstaand of tegen de wand geplaatst worden. De laden zijn met één druk elektrisch te openen en voorzien van ingebouwde stopcontacten. Het kleur van de binnenafwerking kan zelf bepaald worden waardoor het FD1 bij elke badkamerstijl past.

 

FD1 – Een meubel dat zich naadloos integreert in elke omgeving

designmeubel filip deslee

FD1 is samengesteld uit een L-vormige, taupekleurige binnenschil die grotendeels omkant is door een U‐vormige witte ‘envelop’. Beide kleuren zijn dermate doordacht gekozen dat ze zowel passen in moderne als in klassieke interieurs. Aan de kant van de lavabo is het materiaal mat en lichtjes ruw, zodat het prima bestand is tegen krassen. De buitenkant is hoogglanzend gepolierd, waardoor het de kleur van de omgeving aanneemt. Filip: ‘Zet het lavabomeubel op een witte vloer, en het wit oogt nog witter. Zet het op een donkere vloer en het wit krijgt een zachtere look. Ook hierdoor past FD1 in zowel een modern als in een klassiek interieur.’ Dat Filip geen bijhorende spiegel of kraan tekende, heeft dezelfde reden. ‘Het meubel laat zich mooi combineren met een strakke spiegel en een designkraan, maar ook met een antieke spiegel en antiek kraanwerk. Zo krijgt de eigenaar of de interieurontwerper die het meubel wil toepassen een ongebreidelde vrijheid.

filip
filip

 

FD1 – Een ingenieus meubel

Het  ontwerp  is  even  eenvoudig  als  ingenieus.  Het  taupekleurige  blad  aan  de  zijkant  evenals   de  twee  laden  daarachter  zijn  uitgerust  met  een  elektrisch  bedieningssysteem.  Het  volstaat   de  fronten  kort  aan  te  duwen  en  de  laden  gaan  automatisch  open. De onderste lade heeft twee geïntegreerde stopcontacten waar scheerapparaten of tandenborstels continu kunnen opgeladen worden. Net achter het wasvlak en boven de eerste lade zijn er ook handige stopcontacten voorzien voor de haardroger. Eén van deze stopcontacten kan ook makkelijk omgewisseld worden met een schakelaar om verlichting van de spiegel te bedienen.    Technisch  is het team van Deslee echt tot het uiterste gegaan. Zo is het materiaal van de buitenschil normaal 3CM dik, met de nodige voorzieningen hebben ze dit kunnen reduceren naar 12 mm.

 

FD1 – Materialen en kleurkeuzes

filip

De buitenschil werd gemaakt uit pRaL® van Abet Laminati. Dit is een decoratief en hoogwaardig plaatmateriaal dat via een speciale verlijmingstechniek verwerkt kan worden zonder zichtbare naden of voegen. Binnenin werd het meubel afgewerkt met Silestone en een eiken fineer. Alweer twee hoogwaardige materialen die FD1 duidelijk onderscheidt van een alledaags lavabomeubel.

Het kleur van de eiken fineer kan je volledig zelf bepalen. Wil je het meubel gebruiken in een klassieke badkamer dan kan je gaan voor sober bruin, heb je liever een trendy interieur dan brengen felle tinten leven in de brouwerij. Het verschil is spectaculair en je kan kiezen uit meer dan 100 Ral-kleuren.

 

 

FD1 – Kopen

FD1 kan besteld worden in het kantoor van Filip Deslee of via internet. Na zes weken kan je het lavabomeubel afhalen en monteren. Er is een montageschema bij en er is voldoende ruimte voorzien voor de aan- en afvoer.

Uiteraard hoopt Filip dat zijn eerste meubel een succes wordt. ‘We hebben heel wat onderzoek gedaan naar vergelijkbare lavabomeubels. Maar we hebben geen  enkel  meubel  gevonden met dergelijke afmetingen en  een veelzijdigheid.’ De prijs wordt ongeveer 8.500,‐ euro. ‘Dat is volgens mij een correcte prijs. Niet belachelijk laag, maar ook niet te duur. Gezien de gebruikte materialen en doordat het toch door een designer is  ontworpen, vind ik dit een verantwoorde kostprijs. Ik wil de voeten op de grond houden.  Da’s trouwens ook de reden waarom het meubel staat en niet hangt’, besluit Filip. 


FD1 – Afmetingen

afmetingen meubel fd

Zowel 93×130 cm als 130×40 cm refereren naar de verhouding van de gulden snede. 40 centimeter is ook een prima maat om uit te lijnen met de gebruikelijke afmetingen van vloertegels.

 

Filip Deslee – Contactgegevens

Designer: Filip Deslee | Locatie: Antwerpen | Website: www.filipdeslee.com

Lees ook
Thin salontafel - Ethnicraft
Thin salontafel - Ethnicraft
DoNuts tuinmeubel - Dirk Wynants
DoNuts tuinmeubel - Dirk Wynants
Madra bed - Ethnicraft
Madra bed - Ethnicraft
Risom lounge chair (1943) - Knoll
Risom lounge chair (1943) - Knoll
Toss Grouper zitmeubel - LD-Sign
Toss Grouper zitmeubel - LD-Sign
Woodstock stapelrek - Dirk Wynants
Woodstock stapelrek - Dirk Wynants
Eames Lounge Chair (1956) - Vitra
Eames Lounge Chair (1956) - Vitra
Tulip Chair (1958) Eero Saarinen - Knoll
Tulip Chair (1958) Eero Saarinen - Knoll
Tom & Jerry Barkruk - Magis
Tom & Jerry Barkruk - Magis
Lem barkruk - Lapalma
Lem barkruk - Lapalma
About A Stool AAS38 barkruk - Hay
About A Stool AAS38 barkruk - Hay
Monster chair van Marcel Wanders - Moooi
Monster chair van Marcel Wanders - Moooi