Ghost stoelen Kartell - Philippe Starck

Ghost stoelen Kartell - Philippe Starck

Designer Philippe Starck maakt de laatste jaren opnieuw heel wat furore met zijn hippe Ghost collectie die hij in samenwerking met Kartell uitbracht. De Ghost collectie bestaat uit transparante polycarbonaat stoelen die in een retro-antiek kleedje gestopt werden. De producten uit de Ghost collectie worden het best omschreven als een dramatisch accent om je ruimte aan te kleden:

 

Louis ghost stoel (2001)

design stoel louis ghost kartell

Dit is de eerste stoel in de Ghost collectie die Philippe Starck ontwierp. Hij is gemaakt van polycarbonaat en leverbaar in een aantal verschillende kleuren. De transparante versie doet door zijn doorzichtigheid denken aan aan een geestverschijning van de originele koninklijke stoelen uit de Franse barokgeschiedenis. De Louis Ghost, vernoemd naar koning Lodewijk XV is verkrijgbaar vanaf €260,-.

 

 

Victoria Ghost stoel (2005)

Victoria ghost transparante stoel

Na het succes van de Louis Ghost bracht Starck in 2005 ook een vrouwelijke versie met de naam Victoria Ghost op de markt. De stoel bestaat net als de overige exemplaren uit de Ghost collectie volledig uit polycarbonaat gemaakt door het Italiaanse Kartell. Net als de Louis Ghost is het een hommage aan de Franse Barokgeschiedenis. Het handige aan de Victoria Ghost, is dat deze stapelbaar is. Zes exemplaren kunnen maximaal op elkaar gestapeld worden. Deze design stoelen zijn verkrijgbaar vanaf €200,-.

 

victoria ghost design stoel

De transparante stoelen komen in elk type interieur tot hun recht en zorgen voor een bijzonder schouwspel. Zeker in combinatie met rijkelijk gevulde interieurs springt de Ghost collectie er uit.

 

starck victoria ghost design stoel rood

De Victoria Ghost stoel is ook verkrijgbaar in heel wat kleuren waaronder ook enkele niet transparante uitvoeringen.

 

 

Charles Ghost kruk

De Charles Ghost is een allround kruk waarmee je jouw Ghost collectie compleet kunt maken. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes (46 cm, 65 cm en 75 cm.) waardoor hij multi-inzetbaar is.  Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als barkruk, werkkruk of gewoon als extra stoel. Hij past mooi bij de andere stoelen in de Ghost collectie en is in diverse kleuren te verkrijgen vanaf € 115 voor de uitvoering van 46 centimeter.

design kruk charles ghost starck

 

charles ghost barkruk

 

charles ghost buiten

 

 

Lou Lou Ghost design kinderstoel (2008)

Lou lou kartell starck stoel

De Lou Lou Ghost is het kleine broertje van de populaire Louis Ghost stoel uit 2001. De Ghost stoelen zijn ontworpen door topontwerper Philippe Starck. Starck heeft zich bij het ontwerp van de Ghost collectie laten inspireren door de Franse barokmode uit de negentiende eeuw. De prijs van een Lou Lou Ghost stoel begint reeds vanaf €85,-.

 

Lou lou kartell starck en louis

 

 

Verkrijgbare kleuren Ghost stoelen – Kartell

De Ghost stoelen zijn geproduceerd uit polycarbonaat en worden in één stuk gemaakt. Ze zijn licht maar uiterst sterk en krasvast. Ze zijn daarnaast ook prima bestand tegen weersinvloeden. Hierdoor is deze bijzondere designstoel ook prima geschikt voor buitengebruik. Alle stoelen uit de Ghost collectie zijn verkrijgbaar in vele levendige transparante en effen kleuren. Speciaal voor de kleintjes zijn de transparante versies van deze stoel ook verkrijgbaar met leuke kindermotieven. Het is zelfs mogelijk om de Lou Lou stoelen van een eigen motief te laten voorzien (bij een minimale afname van tien stuks).

 

Philippe Starck

“I’m not a god, I’m not a genius, I’m not a monk, I make non-design for non-consumers. I don’t know if I do exist” (Philippe Starck)

Copyright foto’s: www.kartell.com / starck.com

Lees ook
East Meets West zitmeubel - Tonio de Rover
East Meets West zitmeubel - Tonio de Rover
Maarten van Severen Stoel .03 - Vitra
Maarten van Severen Stoel .03 - Vitra
About A Stool AAS32 barkruk - Hay
About A Stool AAS32 barkruk - Hay
Madra bed - Ethnicraft
Madra bed - Ethnicraft
DoNuts tuinmeubel - Dirk Wynants
DoNuts tuinmeubel - Dirk Wynants
Ball Chair stoel - XL Boom
Ball Chair stoel - XL Boom
FOTOSPECIAL: Gerecycleerde meubels
FOTOSPECIAL: Gerecycleerde meubels
Time Out kinderstoel - Wisteria
Time Out kinderstoel - Wisteria
Eames Plastic Armchair - Vitra
Eames Plastic Armchair - Vitra
Woodstock stapelrek - Dirk Wynants
Woodstock stapelrek - Dirk Wynants
Panton Chair Junior kinderstoel - Vitra
Panton Chair Junior kinderstoel - Vitra
Eiken boekenkast Ligna - Ethnicraft
Eiken boekenkast Ligna - Ethnicraft