Laatste update, 26 december 2018 - Overweeg je te investeren in inbraakbeveiliging? Dan is de kans groot dat je korting krijgt op je inboedelverzekering. Waar je moet aan voldoen om een korting te krijgen lees je hier.

 

Voorwaarden

Wil je aanspraak maken op een korting tot 20% op je inboedelverzekering, dan moet je huis voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Zo’n inboedelverzekering kost je al snel tussen de € 10 en 16 per maand. Voor elektronische beveiliging maak je ook kans op korting via de Borg-norm. Het hangt ook af van je verzekeraar of je de korting krijgt of niet.

 

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Voor een certificaat van het PKVW is het nodig enkele extra veiligheidsvoorzieningen aan te brengen in je woning. Deze zijn algemenere inbraakpreventie-eisen waarbij een alarmsysteem in eerste instantie niet nodig is.

De inbraakpreventie-eisen zijn:

  • Verlichting: goede buitenverlichting bij voor- en achterdeur
  • Zicht: zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat
  • Rookmelders: rookmelders op iedere etage en op de juiste plek
  • Hang- en-sluitwerk: gecertificeerd hang-en-sluitwerk

Het hang-en -sluitwerk moet voorzien van een SKG-label (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Om te voldoen aan de eisen moet het label op vlak van inbraakwerendheid minstens 2 sterren tellen.

Opgelet: het certificaat kan alleen uitgereikt worden door een erkend PKVW-bedrijf. Ook moet je woning ouder zijn dan 2 jaar om recht te hebben op het certificaat.

 

Vakman inschakelen

Het is aangeraden om aanpassingen door een vakman te laten uitvoeren. Het zelf doen lijkt dan wel goedkoper. Wegens de verplichte controle door een PKVW-erkend bedrijf ben je genoodzaakt toch het geld dat je uitspaart hieraan te besdeden. Raadpleeg een erkend vakman in je buurt via onze gratis offerteservice, vermijd rompslomp en wees verzekerd van een 100% correcte plaatsing.

 

Borg-norm

Voor deze norm heb je wel een alarmsysteem nodig. Dit alarmsysteem moet Borg-gecertificeerd zijn en geïnstalleerd worden door een erkend bedrijf. Het grote verschil met het PKVW-keurmerk is dat door de installatie van het alarmsysteem, de investering heel wat meer kost.

 

Doe-het-zelf alarmsysteem

Als je een investering in een gecertificeerd alarmsysteem niet interessant vindt, is het nog altijd mogelijk zelf een alarmsysteem te installeren. De prijs ligt hiervoor lager en er zijn verzekeraars die een premiekorting tot 10% geven wanneer het systeem verbonden is met een meldcentrale.

 

Richprijzen inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging Bedrag
Anti kerntrekcilinder SKG*** € 40- 300
Cilinderbijzetslot SKG**, beslag en sluitkom € 80 - 130
Anti-inbraakstrippen € 50 - 100
Enkelvoudig hoofdinsteekslot € 35 - 100
Sloten voor draai/val/kiepramen € 30 - 75