Een badkamer met betonlook is helemaal hip. Tegenwoordig bestaan er allerlei materialen voor een moderne en levendige beton-uitstraling. Hoe je jouw badkamer een betonlook kan geven en welke materialen hiervoor beschikbaar zijn ontdek je hier. 

 

Betonlook tip 1: beton cire

Betoncire (betonstuc) is een pleistermateriaal op basis van cement en kunsthars. Het kan in dunne lagen worden aangebracht en is na behandeling met een speciale coating volledig waterdicht. Beton cire is daarmee een ideaal materiaal om wanden en vloeren in de badkamer een natuurlijke betonlook te geven.

Je kan het basismateriaal ook met een pigment kleuren waardoor je niet gebonden bent aan grijstinten. Ook roodachtige natuurtinten en zandtinten zijn mogelijk. Betoncire kan op nagenoeg alle ondergronden worden aangebracht, dus ook op oude tegelwanden, vlakke wastafels en badkamermeubels.

Afhankelijk van de ondergrond en de oppervlakte betaal je voor betoncire tussen €85 en €150 per vierkante meter. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina

 

Betonlook muren © Shutterstock

 

Zwarte betonvloer © Shutterstock

 

 

Betonlook tip 2: betonlook tegels

Er zijn zeer mooie keramische tegels en tegels op cementbasis in de handel waarmee je een strakke betonlook kan realiseren in de badkamer. Deze tegels zijn in verschillende maten te koop en met de wat grotere maten kun je een bijna naadloze vloer leggen. De Viva Cemento Grey (viva nr. 21) van de Italiaanse tegelfabrikant Cervivo is een goed voorbeeld. Hier ook korte lijst van andere bekende aanbieders. 

  • Emil Ceramica: 'on square collectie'
  • Douglas en Jones: 'Beton collectie'
  • Kerlite: 'over serie'
  • Cotto d'Este: 'New concept materia'
  • Magres: 'Subway collectie'
  • Saime: 'Beton serie'

Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

 

betonlook tegels © Cerviva - Viva cemento  21

 

placeholder © Emil Ceramica

 

Badkamer betonlook tegels© Emil Ceramica

 

 

Betonlook tip 3: Gepolierd beton

Gepolierd beton is een betonvloer dat glad gepolijst is en indien gewenst voorzien wordt van een afwerkingslaag met kwartsdeeltjes. Door het polijsten en de speciale beschermende afwerkingslagen krijgt het beton een mooie glans en een strakke, moderne look. 

Beton is een sterk, duurzaam en slijtvast materiaal en is makkelijk schoon te houden (naadloze vloer). Het aanbrengen en afwerken van het beton kan je best overlaten aan een vakbewame polierder.

De prijs van een betonvloer schommelt tussen de €50 en €85 per vierkante meter, afhankelijk van de oppervlakte en moeilijkheidsgraad. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

Wanneer je de inloopdouche ook een betonlook wil geven kies je best voor een ander materiaal zoals betonstuc, microcement, ... aangezien beton vochtdoorlatend is.

 

Betonlook badkamer © Shutterstock

 

Voorstellen op maat ontvangen van erkende vakmannen

Decoratieve pleistermaterialen zoals mortex, beton cire, tadelakt of betonstuc aanbrengen is specialistenwerk. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend offertes op maat van jouw project aanvragen bij erkende vakmannen actief in jouw regio. START HIER JE AANVRAAG: