Als je creatieve toets wil brengen in je interieur zonder geld uit te geven moet je zeker eens aan de slag gaan met krantenpapier! Oude meubels, saaie fotokaders en andere dagdagelijkse woonaccessoires kan je met minimale moeite een bijzondere uitstraling geven.

 

Meubels bekleden met kranten

Oude meubels recycleren is erg populair. Meestal worden ze in een nieuw likje verf gestopt of naturel gelaten wanneer ze er oud en verweerd uitzien. Wil je eens iets anders dan kan je ze ook bekleden met krantenpapier. Zo geef je zelfs een banale stoel een ongewone uitstraling.
 

Stoel van oude kranten© Pinterest

 

De mooiste en makkelijkste manier om krantenpapier aan te brengen is kris-kras door elkaar. Heb je enkele leuke beelden of krantenkoppen dan kan je deze een opvallend plekje geven. Wil je jouw meubel extra allure geven, kies dan voor anderstalige kranten zoals The Daily New of The New York Times.

 

 

 

Fotokaders bekleden met kranten

Fotokaders bekleden met krantenpapier bekomt een heel leuk effect. Door de kleine oppervlakte kan je kieskeuriger zijn met de krantenartikels die je op de kader plaatst. Zo kan je werken rond kranten met kleurenthema's, kranten met tekst of afbeeldingen en cartoons. Het doffe drukke krantenpapier contrasteert heel mooi met blinkende, levendige foto's.
 

Fotokader krantenpapier© Pinterest

 

 

 

Lampekap van oude kranten

Bij Weckner Design hebben ze een oude lampenkap nieuw leven ingeblazen door te bekleden met krantenpapier. Het oude krantenpapier en een vernislaag zorgen voor een vintage look.
 

lampenkap van kranten© Weckner Design

 

 

 

Hoe kranten aanbrengen

Krantenpapier aanbrengen op meubels of andere voorwerpen gebeurt best met een kwalitatieve behangerslijm. Om een goede hechting te verkrijgen, ga je best als volgt te werk:

- Schuur gladde ondergronden lichtjes op en ontvet nadien met een zeepoplossing.

- Breng een dikke laag behangerslijm aan op de ondergrond en het krantenpapier.

- Breng het krantenpapier handmatig aan en strijk glad met een verfborstel.

- Maak gebruik van meerdere lagen en zorg ervoor dat de kranten goed doordrenkt zijn.

 

 

Ga op zoek naar buitenlandse of oude kranten.

Om het oppervlak extra te beschermen kan je de kranten vernissen. Zeker bij gebruiksvoorwerpen als een stoel zal dit heel wat bescherming bieden. Gekleurde vernis zal de kranten er ook verweerd doen uitzien wat zorgt voor een extra toets.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS