De Metropolitan stijl is ongetwijfeld de hipste trend van de afgelopen jaren. Gekenmerkt door zijn luxueuze materialen en comfort haal je in een mum van tijd de glitter en glamour van Hollywood in huis. De Metropolitan stijl is kenmerkt door een perfecte harmonie tussen moderne en klassieke interieurstijlen.

 

Combineren van stijlen en periodes

Het leukste kenmerk van de Metropolitan stijl is de vrijheid om decoratie, kleuren en materialen uit allerlei stijlen en van allerlei origines te combineren. De oude kast uit grootmoeders tijd kan dus perfect gecombineerd worden met een opvallende bling-bling spiegel. Je hoeft heus geen villa in Hollywood te hebben om de Metropolitan stijl toe te kunnen passen. Ook in kleinere woningen of appartementen is het perfect mogelijk de glitter en glamour in huis te halen. Door de kleinere oppervlakte zal je wel meer moeten nadenken over kleuren en de benodigde ruimte van grote voorwerpen.

 

BLING-BLING decoratie

Geen metropolitan interieur zonder opvallende decoratie. Grote beeldwerken, schilderijen met opvallende gouden kaders, een luster vol swarovski kristallen of zelfs een beeld van een roze flamingo. The sky is the limit!
 

bling-bling decoratie© Shutterstock

 

 

 

Kleuren en materialen

Net zoals bij het combineren van de verschillende stijlen is er ook veel vrijheid bij het kleur- en materiaalgebruik. Om de inrichting niet hectisch over te laten komen kies je best voor een vast kleurenpalet dat aangevuld word met opvallende accenten.
 

metropolitan stijl© Shutterstock

 

 

 

Een geslaagd geheel

Van alle interieurstijlen is de Metropolitan stijl één van de moeilijkste interieurstijlen om tot een succesvol interieur te brengen.  Het geheel is pas geslaagd wanneer er balans ontstaat tussen het kleurgebruik en de mix van klassieke en moderne elementen. Bovenstaande woonkamer is een mooi voorbeeld dat een Metropolitan inrichting ook bijzonder warm en knus kan zijn.
 

metropolitan interieur© Shutterstock

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS