De badkamer is een belangrijke plaats in elke woning. We zijn er elke dag om ons te wassen, tanden te poetsen, op te maken,.... Een moderne badkamer is een oase van helderheid en rust door het minimalistische en strakke karakter. In dit artikel zetten we de meest opvallende kenmerken van een moderne badkamer op een rijtje aan de hand van tips en inspiratie foto's. 

 

 

Moderne witte badkamer met inloopdouche © Shutterstock

 

 

WELKE ELEMENTEN VORMEN EEN MODERNE BADKAMER?

Bij een moderne badkamer denken we meteen aan afgelijnd meubilair en strak, wit sanitair. Geen plaats voor overbodige accessoires en rondslingerende bussen shampoo. Moderne badkamers zijn clean en hygiënisch. Alle spullen krijgen een plaatsje waardoor een moderne badkamer gemakkelijk te onderhouden is. De verschillende elementen hieronder maken deel uit van een moderne badkamer. Dit alles wordt vaak afgewerkt met metalen accessoires. 

 

Inloopdouche

In een moderne badkamer hoort een inloopdouche. Hierdoor wordt de vloer niet onderbroken en krijg je automatisch het gevoel van een ruime badkamer. Het past ook perfect in een modern interieur vanwege de strakke vormgeving en het gebruik van glas. Lees er alles over in het artikel 'Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen'. 
 

Marmer in de moderne badkamer met inloopdouche © Shutterstock

 

 

vrijstaand bad

Naast een inloopdouche vormt een vrijstaand bad de blikvanger van een moderne badkamer. Een vrijstaand bad kan overal in de badkamer worden geplaatst en zorgt er eveneens voor dat de vloer van de badkamer gewoon doorloopt. Je kan het afwerken met speciale, moderne kranen.
 

strakke, witte, moderne badkamer met vrijstaand bad © Shutterstock

 

 

Vloeren in een moderne badkamer

In een moderne badkamer kan je kiezen tussen allerlei soorten vloeren: betonvloer, gietvloer, grote keramische tegels,.... Al deze vloerafwerking hebben hun eigen voor- en nadelen. In de rubriek 'Badkamervloer: Tips & inspiratie' krijgt je een goed overzicht.

 

moderne badkamers met gepolierd beton © Shutterstock


In een moderne badkamer kan je eveneens werken met een strakke, grijze betonvloer. Beton is van nature wel niet waterdicht dus ofwel laat je hem goed bewerken ofwel kies je voor alternatieven die een betonlook creëren. 

 

 

Zwarte gietvloer in moderne badkamer © Shutterstock 


De zwarte gietvloer zorgt voor een unieke sfeer in deze moderne badkamer. Het staat in mooi contrast met het witte vrijstaand bad en loopt mooi door in de inloopdouche. 

 

 

Moderne witte badkamer met grote spiegel © Shutterstock


Kies je voor tegels, opteer je in een moderne badkamer best voor keramische tegels met een groot formaat. Bij bovenstaande badkamer werd er geopteerd voor tegels die qua kleur aansluiten bij het gekozen meubilair en sanitair. Ook voegen die gevuld worden in een aansluitend kleur met de tegels kunnen zorgen voor een ruimer gevoel.

 

 

badkamermeubel op maat

Om in je moderne badkamer geen extra hoekjes of kanten te creëren, kan je kiezen voor een badkamermeubel op maat. Op deze manier kan je de ruimte optimaal benutten en het materiaal volledig aanpassen aan je eigen smaak en je interieur. Lees er alles over in 'Een badkamermeubel op maat laten maken'. 

 

fel groen badkamermeubel op maat © Shutterstock

 

 

Badkamer plaatsen? Vergelijken loont!

Wil je een compleet nieuwe badkamer of moeten er aanpassingen gebeuren aan je bestaande badkamer? Via onze online offerteservice kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij erkende badkamer specialisten actief in jouw regio. Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

  • Gratis, vrijblijvend & snel online offertes aanvragen.
  • Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
  • 2500+ vakmannen ingeschreven. Jaarlijks 20.000+ afgehandelde opdrachten.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST