Groen staat gelijk aan de natuur waardoor het de ideale kleur is voor de slaapkamer. Het heeft een ontspannend en verzachtend effect zodat je volledig tot rust kan komen. De groene kleur straalt eveneens energie en kracht uit voor een frisse start van de dag.

 

Groentinten combineren

Om de slaapkamer ietwat spannender te maken, kan je verschillende groentinten met elkaar combineren. Het resultaat is een harmonieus en rustgevend interieur. Donkere groentinten kunnen de ruimte vernauwen dus kies eerder voor lichtgroen als overheersende kleur. Groen heeft vaak een koel imago, maar olijfgroen en limegroen bevatten een flinke dosis geel en hebben een warm effect.

placeholder © Barvy Laky BRNO

 

Groene accessoires

De kamer aankleden met allerlei soorten accessoires in verschillende groentinten verandert het in een handomdraait. Maak de ruimte fris door bijvoorbeeld gebruik te maken van groen beddengoed, kussens en verlichting. De groene accenten combineren met houten meubels zorgt voor een natuurlijke look. De aanwezigheid van groene tinten maakt ons rustiger, gezonder en geeft een gevoel van veiligheid.

placeholder © Shutterstock

 

Groen behang - slaapkamer © Komar

 

combineren groentinten - slaapkamer © Shutterstock

 

Natuurinterieur

De natuur integreren in je interieur is de ultieme manier om te werken met groen. Wil je afstappen van de doorsnee bloempot die je overal terugvind, kan je kiezen voor uitdagendere manier. Voor een groene muur kan je werken met allerlei kruiden en planten. Het aanleggen van een verticale binnentuin is een uitdaging en vraagt aanpassingen in de constructie. Hou je het liever eenvoudig maar toch speciaal? Kies dan voor hangende planten; ze vallen op maar staan nooit in de weg. Bekijk ook het artikel 'Kleur je interieur groen' voor meer tips over hoe je de natuur naar binnen kan brengen.

Hangende planten - groene slaapkamer © Pinterest

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST