De inkomhal is de eerste kamer die we zien bij het betreden van de woning en zal voor een groot deel de eerste indruk bepalen. Redenen genoeg dus om ze zo uitnodigend mogelijk te maken. Aangezien je zelf niet vaak vertoeft in de inkomhal hoeft de inrichting heus geen hopen geld te kosten. Met deze tips voor een beperkt budget kan je er toch een warme en sfeervolle plek van maken.


Maak gebruik van spiegels!

Het reflecterend karakter van spiegels biedt heel wat voordelen in de donkere en smalle gangen. Het weerkaatst licht en doet de ruimte visueel groter aanvoelen. Wanneer je de woning verlaat is het bovendien ook erg praktisch om jezelf nog even te spiegelen.

inkomhal met spiegels en kapstokken

"Design kapstok: Flamingo Coat Stand - designer: Gino Carollo - Ontwerp voor: Porada"


Plaats opvallende eyecatchers in de inkomhal

De inkomhal wordt dikwijls neutraal gehouden. Nochtans is het de ideale ruimte om te experimenteren met felle kleuren en uitbundige blikvangers. Aangezien je weinig tijd doorbrengt in deze ruimte zal je ze ook niet snel beu worden. De eyecatcher kan ook een functioneel element zijn zoals een paraplubak, opbergmeubel of staande kapstok.

design jassenhouder

"Design kapstok: Corner Guy - designer: Ineke Hans - Productie: Van Esch"

 

 

Voorzie een zithoek in grote ruimtes

inkomhal met zithoek en leuk behangpapier

Als je voldoende plaats hebt is het altijd leuk een kleine zithoek te plaatsen. Het maakt de kille inkomhal huiselijker en het is bovendien heel praktisch bij het passen van schoenen.