Tijdens de herfst en winter worden de dagen steeds korter en brengen we meer tijd door in de slaapkamer, de ideale gelegenheid dus om de inrichting extra gezellig te maken! Door enkele kleine accenten toe te voegen stoom je de slaapkamer zo klaar voor de gure winteravonden.


Tips voor een gezellige slaapkamer tijdens de koude winter en herfstavonden

 

winter slaapkamer © Shutterstock

 

Aaibaarheidsfactor

Maak gebruik van zachte en warme materialen met een hoog knuffelgehalte. Pluizige kussentjes, schapenvellen , knuffelberen en wollen dekentjes zijn ideaal om in bed te leggen. Flanel en zijde is dan weer ideaal als bedlinnen. Voelt de vloer ’s morgens koud aan? Leg dan een zacht tapijt naast het bed.

 

Sfeerverlichting

Niets zo gezellig als sfeerverlichting tijdens de donkerste dagen van het jaar. Kaarsen en verlichting met lampenkappen zijn hiervoor ideaal. Wil je de armaturen niet meteen vervangen, dan kan je ook gebruikmaken van een dimmer of lamp met warmere kleurtoon.


Kleuren

Om een knusse herfstsfeer te maken gebruik je best warme aardetinten zoals bruin en groen. Enkele opvallende accentkleuren zorgen dan weer voor een levendig karakter in de slaapkamer.


Meubelen

Ben je van plan de meubelen te veranderen, kies dan voor natuurlijke materialen zoals hout en riet. Metalen meubelen met een hoogglans afwerking zullen de slaapkamer een kil gevoel geven.

 

Decoratie

Fleurige decoratie en souvenirs van warme bestemmingen zullen je doen hunkeren naar de de zomer. Probeer dus eerder te gaan voor sobere decoratie die warmte en genegenheid uitstralen.