Zelliges zijn handgemaakte tegeltjes die oorspronkelijk in Arabische badhuizen en gebedshuizen werden gebruikt.  Ze hebben een unieke uitstraling en lenen zich goed om gebruikt te worden in de keuken, badkamer of wc. Met Zelliges geef je een ruimte een warme en authentieke look. 

 

Groene zelliges - badkamerwand © Mosaic del Sur

 

Wat zijn zelliges?

Zelliges, ook wel Marokkaanse wandtegels genoemd, zijn handgemaakte geglazuurde tegels van een lichte, meestal witte kleisoort. Ze hebben een onregelmatig oppervlak en zijn doorgaans voorzien  van een semi transparante glazuurlaag. Doordat de tegels met de hand zijn gemaakt, krijgen ze een uniek karakter. Met zelliges kun je niet alleen wanden decoreren maar ook vloeren of meubels.

 

Groene Marokkaanse tegels - badkamer © Mosaic del Sur

 

Soorten zelliges

Zelliges bestaan in allerlei afmetingen; de vierkante formaten 10x10 cm en 5x5 cm zijn in Europa het populairst. Je kan ze verkijgen in allerlei geraffineerde vormen. Ze zijn in allerlei parelmoer kleuren of matte zandkleuren te verkrijgen. Doordat elke tegel met de hand is gemaakt en geverfd, krijgt het een karakteristieke uitstraling met een vleugje Arabische schwoeng. Zelliges komen goed tot hun recht zowel in landelijke als in moderne interieurs.

 

Rode zellige - spatwand badkamer © Mosaic.del.Sur

 

Rode Marokkaanse tegels - tafel © Mosaic del Sur

 

Gele zelliges - spatwand badkamer © Mosaic del Sur

 

Groenige Marokkanse tegels - badkamer © Mosaic del Sur

 

Beige zelliges - badkamermuren © Mosaic del Sur

 

Rode zelliges - salon © Impermo.be

 

Prijs Zelliges

Zelliges kosten gemiddeld tussen € 75 en €110 per vierkante meter.