De zolderkamer wordt meestal volgestouwd met dozen en allerlei spullen die we nergens anders kwijt kunnen. Dit is vaak een verspilling van ruimte want een zolder is de perfect plaats voor een extra leefruimte. Je kan de zolder verbouwen tot een slaapkamer, speelruimte, werkkamer of soms zelfs tot een unieke badkamer. 

 

minimalistische slaapkamer - zolderkamer © Shutterstock

 

 

Functie zolderkamer

De mogelijkheden zijn eindeloos voor de zolderkamer. Laat je inspireren door onze fotoreeks voor allerlei ideeën voor het inrichten van je zolder.

 

Slaapkamer op de zolder © Shutterstock


Is de ruimte van de zolder groot genoeg kan je ervoor kiezen om het om te toveren tot de master bedroom. Daarnaast is het ook mogelijk om een kinderkamer te maken op zolder. Zo krijgen je kinderen wat extra privacy. Ben je overtuigd om een nieuwe slaapkamer te installeren op zolder, lees dan zeker het artikel 'Slaapkamer op zolder' voor extra tips. 

 

Kinderkamer op zolder - verbouwen zolderkamer © Shutterstock

 

Werkkamer op zolder © Velux


Heb je liever een plek waar je in alle rust kan werken? Zorg voor voldoende lichtinval en verbouw de zolder tot een werk- of studeerkamer. 

 

Zolderkamer als speelruimte - pooltafel © Pinterest


Als je woning voldoende ruimte heeft, is het ook een mogelijkheid om de zolder in te richten als een hobby- of speelkamer. Het is de ideale ruimte voor het plaatsen van een pooltafel, tv, pingpongtafel, spelconsoles,... Hierdoor kunnen alle familieleden zich uitleven op zolder zonder dat het hele huis vol speelgoed ligt.

 

Badkamer op zolder - gele mozaïek tegels © Pinterest


Een gezellige badkamer in de nok van je huis? Het kan maar het vraagt wel extra verbouwingswerken. Ten eerste moet je rekening houden met de hoogte van van de ruimte, vooral voor het plaatsen van een douche of badkamermeubel met spiegel. Ten tweede moet de vloer voldoende draagkracht hebben. Ten slotte moet je zorgen voor aan- en afvoer van water, hierbij is het belangrijk om te kijken of er voldoende druk op het water zit. 

 

 

Licht op zolder

De zolder is meestal een donkere ruimte met weinig daglicht. Om het even welke functie je later aan je zolder wil geven, het binnentrekken van meer licht is cruciaal. Dakramen zijn de gemakkelijkste manier maar je kan ook een dakkapel installeren. Hierdoor zullen de kosten toenemen maar je krijgt extra ruimte als bonus. 

 

 

Zolder verbouwen en isoleren

Bij het verbouwen van een zolderkamer komt er heel wat voorbereiding kijken. Het isoleren van je zolder is de eerste stap om er een aangename leefruimte van te maken. Lees alles over het isoleren van een zolderkamer in het artikel 'Zolder isoleren'.

 

Online offerte aanvragen zolder verbouwen

Wil je de zolder verbouwen tot extra slaapkamer, badkamer, bureau of andere ruimte? Via onze offerteservice kan je nu vrijblijvend offertes aanvragen bij gespecialiseerde aannemers. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar ook materialen en werkwijzen voor een geslaagde zolderinrichting. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST