De Tulip Table, ook wel 'Saarinen Dining table round' genoemd, is een echte design klassieker. Hij is in 1957 ontworpen door Eero Saarinen, de Finse designer die ook de bijpassende Tulip chair heeft ontworpen. De Tulip table valt op door zijn eenvoudige en subtiele vormgeving waarbij stoelpoten ontbreken en het tafelblad gedragen wordt door een trompetvormige voet van aluminium.

 

Tulip table met marmeren blad - Knoll © Knoll

 

Tulip tafel met stoelen © Knoll

 

Tulip Table wit - Knoll © Knoll

 

 

Tulip Dining table (ovaal) met marmeren blad

De Tulip table is ook verkrijgbaar in een ovalen uitvoering, de Saarinen Tulip Dining Table Oval. Deze eettafel wordt verkocht onder licentie van het Amerikaanse Knoll International. Het tafelblad is te koop in een witte uitvoering (laminaat), in houtkleur en in een aantal marmersoorten. Het marmer kan mat- of glanzend gepolijst worden en is voorzien van een speciale transparante coatinglaag waardoor het oppervlak beschermd is tegen vlekken. De aluminium voet is leverbaar in zowel zwart als wit.

Tulip Table ovaal marmer © Knoll

 

 

Tulip Side Table: Bijzettafel

De Tulip Side table is een leuk bijzettafeltje volgens hetzelfde concept dat gebruikt kan worden in de woonkamer of slaapkamer. Ook hier kan gekozen worden tussen verschillende materialen en kleuren.

Knoll Tulip tafel klein © Knoll

 

Tulip bijzettafel Knoll © Knoll

 

 

Tulip Table kopen: Afmetingen en prijzen

De Tulip tafel is 72 centimeter hoog en het tafelblad is leverbaar met een diameter van 91, 107, 120, 137 en 152 cm. Er is ook een ovale versie in deze serie (dining table Oval) en een bijzettafeltje (side table round). Verkoopprijzen starten vanaf 2100 euro:

Wit laminaat (120 cm doorsnede):  vanaf €2100  /  wit/grijs marmer vanaf: € 3850
Wit laminaat (152 cm doorsnede):  vanaf €3400 /   wit/grijs marmer vanaf: € 7000

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR