Deze moderne halfopen bebouwing is een renovatieproject van Dubbeldam Architecture + Design, een architectenbureau uit Toronto, Canada.

De oorspronkelijke woning was donker en smal, en gelegen in een dichtbevolkte wijk. De samenwerking met het architectenbureau resulteerde in Through House, een huis met een lichtrijk en ruimtelijk gevoel. Het interieur werd een stuk verlengd om een directer contact met de tuin te creëren. 

halfopen bebouwing © Bob Gundu


De achtertuin werd aantrekkelijk vormgegeven en afgewerkt met gewitte houten vloeren. De tuin is uitnodigend ingericht. Op die manier wordt het voor de bewoners aangenamer om meer tijd buiten door te brengen.

 

Halfopen bebouwing terras © Bob Gundu


Vanuit de verschillende ruimtes in het huis heerst er altijd een direct gevoel van contact met de tuin. De binnenvloer werd doorgetrokken naar het exterieur. Daardoor wordt het gevoel van contact met de buitenomgeving extra versterkt. Bovendien wordt er binnen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor het natuurgevoel nog meer benadrukt wordt. 
 

halfopen bebouwing direct contact met tuin © Bob Gundu

 

halfopen bebouwing natuurlijke materialen © Bob Gundu

 

Halfopen bebouwing keuken © Bob Gundu


Het donkere en krappe interieur werd volledig opengetrokken. De binnenkant van de woning werd een pak lichter en ruimer. De woning is ingericht met excentrieke en karaktervolle woonaccesoires. Op die manier wordt de strakke vormgeving aangevuld met pittige accenten.
 

 halfopen bebouwing keuken © Bob Gundu


Het lichtrijke en ruime gevoel wordt ook doorgetrokken naar de bovenverdiepingen. Ook daar wordt gebruikt van natuurlijke materialen zoals natuursteen en houten vloeren.

 

halfopen bebouwing boven © Bob Gundu

 

halfopen bebouwing boven © Bob Gundu

 

halfopen bebouwing badkamer © Bob Gundu

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!