Het dak van deze woning is wel heel erg bijzonder: het lijkt wel een verlengstuk van het gazon. Kijk mee hoe de architecten van OYO Architects een groen dak maakten met heel wat verrassingen eronder.

 

levend dak © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

levend dak huis © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

De constructie van het dak is heel erg speciaal: het lijkt wel of het gazon gewoon verderloopt op het dak. Het dak bestaat in feite uit een rubber membraan met planten erbovenop voor een ecologische look.

 

woonkamer huis © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

moderne woonkamer © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

Maar de speciale dakconstructie was nog niet het einde van de creativiteit van de architecten. Zo speelden ze binnenin het huis met de verdiepingen: de slaapkamers bevinden zich bijvoorbeeld half onder de grond. Zo blijven ze fris tijdens warme zomerdagen. Een halve verdieping hoger vind je de leefruimte die modern is ingericht. Dankzij de grote ramen komt er veel natuurlijk licht binnen.

 

moderne keuken © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

spel verdiepingen © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

keuken moderne woning © Cafeine.be - Thomas De Bruyne

 

Ten slotte is er nog een halve verdieping hoger de moderne keuken met een vintage tafel. De architecten speelden dus met de etages van dit compacte huis. De verdiepingen lopen naadloos in elkaar over, waardoor je toch een gevoel van ruimte krijgt in dit compacte huis.

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!