Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
20 inspirerende landelijke keukens - fotospecial

20 inspirerende landelijke keukens - fotospecial

Op zoek naar inspiratie voor je landelijke keuken? In deze fotospecial serveren we je 20 keukens in landelijke stijl die je doen watertanden. 

 

Landelijke moderne keuken
Shutterstock


Bovenstaande keuken is landelijk, maar ook modern. Dankzij de spatwand met witte glanzende tegels, de retrokraan in chroom en neutraal kleurgebruik is dit een mooi voorbeeld van een heldere landelijke keuken. Het werkblad in beton verhoogt het landelijke gevoel zonder in te boeten aan het moderne geheel. Ook de typische open legplanken dragen bij aan de cottage stijl. 
 

 

witte landelijke keuken marmer
Shutterstock

 

Het gebruik van neutrale kleuren in combinatie met een natuurmateriaal zoals graniet, zorgen voor een overzichtelijke stijlvolle landelijke keuken. De groeven in de keukenkasten en deurknoppen benadrukken de landelijke stijl. 
 

 

witte landelijke keuken
Shutterstock

 

In deze prachtige keuken vinden we dezelfde stijl terug, maar nog een tikkeltje verfijnder. Het fornuis, ingebouwd als een sierschouw, trekt meteen de aandacht. Details zoals patronen op het matte glaswerk, de groeven in de kastdeuren, de zuilen naast de keukenschuiven, de goudkleurige chrome accessoires en het marmeren werkblad doen deze landelijke keuken alle eer aan.
 

 

Cottage stijl keuken
Shutterstock


Typisch voor een landelijke keuken zijn onder meer het keukeneiland, spoelbak en kasten met beglazing. Deze keuken is daar een perfect voorbeeld van. Het opvallende kleur zorgt voor een frisse en hedendaagse toets.
 

 

Inrichting landelijke keuken
Shutterstock

 

Deze keuken is het bewijs dat landelijk en stoer ook tezamen gaan. De centrale plaats van het kookfornuis, het keukeneiland, natuurmaterialen zoals graniet en hout en de open legplanken maken deze keuken landelijk. Het gebruik van donkere kleuren voor zowel accessoires als spatwand maken het dan weer stoer.
 

 

interieur landelijke keuken
Shutterstock


Dat landelijk en retro elkaar niet hoeven uit te sluiten als stijl, daar is bovenstaande keuken het levende bewijs van. Het zwart-wit-patroon op de keukenvloer en de spatwand geven het een retro-uitstraling, net zoals het gebruik van pastelkleuren in de tafel en keukenkasten.
 

 

Witte landelijke keuken
Shutterstock


Een landelijke keuken is ook mogelijk voor kleine budgetten. Deze keuken zonder franjes is praktisch en efficiënt. De spatwand werd afgewerkt met goedkope houten panelen die toch zorgen voor een sfeervolle toets. Achter de kraan werden gerecupereerde tegels geplaatst.

 

 

Landelijke keuken cottage stijl
Shutterstock


In deze keuken vallen de typische landelijke accessoires op. Bewaarpotten uit gebakken klei, gevlochten manden en houten snijplanken geven de keuken een landelijke uitstraling. De houten balken verhogen het rustieke gevoel. Daarnaast zijn de metalen zwarte handgrepen, de neutrale kleuren, het houten werkblad en gordijnen met ruitjespatroon de typische elementen van een keuken met landelijke uitstraling.


 

Keukens landelijke stijl
Shutterstock


Landelijk hoeft absoluut niet saai te zijn. Dat bewijst bovenstaand ontwerp. In deze keuken gaan glamour en landelijk hand in hand. De groeven in de keukenkasten, het houten werkblad en het algemene gebruik van neutrale kleuren maken deze keuken landelijk. Anderzijds zorgen de verchroomde handgrepen, de glanzende lusters en de marmeren spatwand voor een streepje glamour.

 

 

Keukens cottage stijl
Shutterstock

 

De strakke vormen van de keuken in combinatie met de materiaalkeuzes, geven deze landelijke keuken een moderne look & feel. Het hoogglans werkblad zorgt voor een klassevolle toets.
 

 

Keuken cottage stijl
Shutterstock

 

Hier voert het gebruik van natuurlijke materialen de boventoon. De houten vloer, het marmeren werkblad en de spatwand in natuursteen zorgen voor een rustieke look.


 

inspiratie landelijke keuken
Shutterstock


Open legplanken en glazen bewaarpotten zijn een leuk idee om de keuken een landelijke look aan te meten. De opvallende porseleinen spoelbak en houten keukenkasten komen tot hun recht in deze landelijke keuken.
 

 

landelijke keuken met kookeiland
Shutterstock

 

Landelijke keukens kunnen best kleur verdragen. Deze pastelgroene keuken komt perfect tot zijn recht in deze keuken in cottage stijl. 


 

landelijke keuken in grijs
Shutterstock

 

In dit voorbeeld vinden we de klassieke elementen terug van de landelijke keuken: neutrale kleuren, natuurlijke materialen, een kraan in retro stijl en klassieke keukenkasten. De mozaïek op de spatwand zorgt voor een speelse toets.
 

 

landelijke keuken met keukeneiland
Shutterstock


In deze keuken is het fornuis geïntegreerd in het keukeneiland. De keuken is het kloppende hart van de woning, dat merk je in dit voorbeeld. In een keuken mag (en moet) geleefd worden. 
 

 

landelijke keuken marmer
Shutterstock


De kroonlusters en werkblad met zwarte marmer maken deze keuken naast landelijk ook chic en glamoureus. De typische patronen in het houtwerk op kasten en schuiven en het gebruik van glas voor de keukenkasten zijn terugkerende elementen van de landelijke keuken. 


 

Landelijke keuken cottage stijl
Shutterstock


Het kan ook op een alternatieve manier. Dat bewijst deze keuken. Open legplanken, gekleurd glas en een olijfgroene muurkleur vormen de basis voor een andere kijk op landelijk.


 

Inspiratie landelijke keukens
Shutterstock

 

Een keuken met statement? Dat is exact wat deze eigenaars op het oog hadden. De imposante sierschouw uit kalksteen met kookfornuis trekt meteen de aandacht. De andere natuurmaterialen zoals de spatwand in kalksteen, het houten keukeneiland en marmeren werkblad zijn hier opvallende elementen.
 

 

placeholder
Shutterstock


En dat vinden we ook terug in dit voorbeeld. Ook hier zijn natuurmaterialen en de sierschouw het centrale aandachtspunt. De luster, barstoelen en unieke afwerkingsmaterialen stelen de show.


 

landelijke keuken met moderne look
Shutterstock


Moderne en landelijke elementen vloeien perfect in elkaar. Een Amerikaanse koelkast, strakke vormen en moderne accessoires zoals de luster en de keukenschalen geven het geheel een hedendaagse afwerking. De groeven in de kasten en natuurmaterialen maken het landelijk.

 

Lees ook
Strak landelijk interieur met kleuraccenten
Strak landelijk interieur met kleuraccenten
Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven
Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven
Totaalrenovatie oude villa - Oud-Heverlee
Totaalrenovatie oude villa - Oud-Heverlee
Loft 1D - De Ijsfabriek
Loft 1D - De Ijsfabriek
Landelijke loft in Waregem
Landelijke loft in Waregem
Herinrichting halfopen bebouwing
Herinrichting halfopen bebouwing
Gerenoveerd herenhuis te Brugge
Gerenoveerd herenhuis te Brugge
Moderne zolderrenovatie (Bellegem)
Moderne zolderrenovatie (Bellegem)
Funky appartement met hip behang
Funky appartement met hip behang
Renovatie bungalow met tijdloze look
Renovatie bungalow met tijdloze look
Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte
Gerenoveerde villa met gescheiden praktijkgedeelte