Moderne villa met metalen gevelbekleding

Moderne villa met metalen gevelbekleding

Achter de metalen gevel van het Holy Cross House in Montreal, Canada heerst een ruimtelijke complexiteit. De architecten van TBA hebben een project gecreĆ«erd dat enerzijds aansluit bij de heterogene contect en anderzijds een blikvanger wordt in de buurt. De grootste uitdaging was het binnentrekken van natuurlijk licht in de leefruimtes zonder de aanwezige natuur te vernietigen. 

 

Moderne villa met grote glaspartijen - betonnen trap
TBA


De traditionele structuur van een huis met twee verdiepingen werd omgedraaid. Dit wil zeggen dat de keuken en de woonkamer zich op de eerste verdieping bevinden. Deze ingreep zorgt er al voor dat het licht de ruimtes waar er geleefd wordt, kan bereiken. Daarbovenop werd er verschillende ruimtes uitgesneden uit het volume het gebouw. Op deze manier valt er nog meer direct zonlicht binnen in de leefruimtes en wordt de privacy gerespecteerd. 

 

Modern wit interieur
TBA


Uniek aan deze vrijstaande woning is de centrale binnenplaats waar je buiten kan vertoeven. Op die manier wordt er een lichttunnel gecreĆ«erd in het midden van het huis waardoor er eveneens licht binnenvalt op het laagste niveau. 

 

Buitenplaats centraal in de woning met twee verdiepen
TBA

 

De buitenkant van het huis is opgebouwd uit metaal. Dit benadrukt de vorm van de woning eerder dan de componenten en details. De architecten zochten naar een materiaal dat kon dienen als dakdichting en gevelbekleding met een natuurlijke kleur en kozen uiteindelijk voor aluminium.  In contrast met het koude metaal werden de terrassen gemaakt uit warm hout. Deze benadrukken de exterieure uitbreidingen van de leefruimtes. 

 

Moderne villa met metalen gevelbekleding
TBA

 

Lees ook
Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne woning met dak & gevel in leien Studio met mezzanine op zolder Studio met mezzanine op zolder Moderne villa met multiplex accenten Moderne villa met multiplex accenten Strakke penthouse in hartje Istanbul Strakke penthouse in hartje Istanbul Imposante trappenhal met boekenkast op maat Imposante trappenhal met boekenkast op maat Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Inrichten moderne nieuwbouw villa – Moeskroen Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Moderne aanbouw met strakke originele twist Moderne aanbouw met strakke originele twist 10 unieke containerwoningen 10 unieke containerwoningen Landelijke loft in nieuwbouw woning Landelijke loft in nieuwbouw woning