Woonboot met verrassend modern interieur

Woonboot met verrassend modern interieur

Dat een woonboot niet saai hoeft te zijn, bewijst volgend interieurproject. Een woonplaats één met haar natuurlijke omgeving, die toch niet inboet aan stijl en modern bewustzijn. Dat is zowat de omschrijving voor het woonbootproject van BYTR Architects.

 

Woonboot aan het water
Stijl Stijl

 

Deze woonboot ligt verscholen aan een kanaal in Utrecht. De opdrachtgevers houden van de authenticiteit van woonboten. Daarnaast wilden ze dat de woonst omgeven werd door groen & bomen. Tergelijkertijd wilden ze ook hun privacy beschermen. Een heuse opdracht dus.

 

woonboot tussen bomen
Stijn Stijl


Daar zijn de Nederlandse architecten alvast in geslaagd. De achterkant van de woonboot is net naast een overloopbrug ingepalmd. Hier passeren wandelaars, maar ook fietsers. Er is streng over gewaakt dat er de inkijk door eventuele passanten beperkt blijft.

 

Nederlandse woonboot
Stijn Stijl


De wens om omgeven te zijn door bomen en natuur is perfect ingewilligd. Een huis naast de waterkant in een bosrijke omgeving zijn twee vliegen in één klap.

 

exterieur van moderne woonboot
© Stijn Stijl


Naast het voordeel van omringd te zijn door een groene omgeving, is de boot ook strak afgewerkt. De houten gevel doet modern, maar ook warm aan. Door hout te gebruiken, blijft de link met de natuur behouden.

 

Woonboot met modern interieur
© Stijn Stijl

 

BIj het binnenstappen maakt de houten gevel plaats voor integraal witte wanden aan de binnenzijde.

 

Keuken van moderne woonboot
© Stijn Stijl

 

Bij het binnenbekomen, beland je meteen in de keuken. Een keuken waar wit de boventoon voert, wordt afgewerkt met een gepolijste betonnen vloer. 

 

interieur en living van een woonboot
© Stijn Stijl

 

Dankzij de vele ramen is er veel natuurlijke lichtinval. De witte muren, de naadloze vloer en een overdaad aan licht zorgen voor een ruimtelijk gevoel.
 

Strakke keuken midden in woonboot
© Stijn Stijl


Dankzij de warme en moderne elementen is deze keuken qua stijl perfect in evenwicht. Het is bovendien een keuken waarin geleefd mag worden.

 

familievriendelijk interieur


Daarnaast is deze woonst ook familievriendelijk. Door het benutten van de wanden als opbergruimte, kan je makkelijk alle rommel en spullen kwijt.
 

woonkamer van een woonboot
© Stijn Stijl

 

Ook in deze woonkamer wordt het gebruik van hout doorgetrokken. Een eiken vloer vormt een sleutelelement in deze woonkamer. De houten kachel maakt het geheel af en versterkt ook het warme gevoel. De witte muren vergroten het ruimtelijk gevoel van deze kamer.

 

Woonkamer van woonboot met retro interieur
© Stijn Stijl


Ook hier geeft de natuurlijke lichtinval een boost aan het ruimtelijk gevoel van de woning. Het karakter van deze ruimte wordt nog vergroot dankzij de leuke wand in vintage behang en de retro stoelen.

 

 
badkamer van woonboot
© Stijn Stijl

 

De badkamer is compact, maar toch is alles aanwezig.  Ondanks de kleine oppervlakte voelt ze absoluut niet klein aan. Dankzij de witte muren wordt de badkamer optisch vergroot.
 

dak van een woonboot
© Stijn Stijl


Op het terras heb je een leuke uitkijk op de omringende omgeving. Het platte dak laat ook heel wat licht binnen. Het groene aspect wordt ook hier doorgetrokken. De natuurlijke dakbedekking zorgt meteen voor eenheid met de omgeving.

Lees ook
Authentieke woning met moderne uitbouw in staal Authentieke woning met moderne uitbouw in staal Tijdloos appartement met vintage design meubels Tijdloos appartement met vintage design meubels Totaalrenovatie oude villa – Oud-Heverlee Totaalrenovatie oude villa – Oud-Heverlee Moderne loft inrichting – Brussel Moderne loft inrichting – Brussel Hippe koffiebar met speels interieur Hippe koffiebar met speels interieur Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Witte loft met vrijstaande volumes Witte loft met vrijstaande volumes Hipster appartement in Madrid Hipster appartement in Madrid Badkamerrenovatie herenwoning Badkamerrenovatie herenwoning Moderne staalbouw met een industrieel interieur Moderne staalbouw met een industrieel interieur Gerenoveerd herenhuis te Brugge Gerenoveerd herenhuis te Brugge Van dakappartementen tot penthouse Van dakappartementen tot penthouse