Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
FOTOSPECIAL: Gerecycleerde meubels

FOTOSPECIAL: Gerecycleerde meubels

Een origineel meubel hoeft heus niet altijd veel geld te kosten. In dit artikel vind je enkele leuke realisaties terug van gerecycleerd afval.

 

 

Woonaccessoires en Meubels van afval

 

VRIJSTAAND BAD WORDT EEN HIPPE LOUNGE ZETEL – REESTORE

Reestore is een hip design label uit het Verenigd Koninkrijk dat alledaagse voorwerpen en afval herwerkt tot functionele meubels of accessoires. Van dit klassiek vrijstaand bad maakten ze een comfortabele zetel met opvallende kleuren en hippe kussentjes. Hun inspiratie haalden ze uit de filmklassieker Breakfast at Tiffany’s, waar de hoofdrolspelers gebruikmaken van kuipzetels die vervaardigd werden uit een oud ligbad. Ben je niet de handigste thuis kan je dit gerecycleerd meubel ook kopen bij Reestore voor 2000 euro. 

 

ecobad
Reestrore

 

 


HIPPE VAZEN VAN GERECYCLEERDE BANDEN – MONIEK VANDEN BERGHE VOOR SERAX

Moniek Vanden Berghe is een autoriteit op gebied van bloemsierkunst en ontwierp in samenwerking met het Belgische designhuis Serax deze ongewone vaas van gebruikte banden. De banden vazen zijn volledig waterdicht en verkrijgbaar in vier verschillende formaten. Bij sommige exemplaren zie je zelfs banden die geplakt werden na het lek rijden wat de vazen nog meer cachet geven. De banden vazen zijn verkrijgbaar vanaf 22,95 euro bij diverse woonwinkels.

 

geresycleerde vaas serax
Moniek Vanden Berghe – Serax

 

 

 

SALONTAFEL VAN EEN GERECYCLEERDE PALLET – DOOBI

Doobi’s zijn hippe salontafeltjes die gemaakt zijn van gerecycleerde paletten. Grote wielen maken het geheel flexibel en zorgen ervoor dat de pallet salontafel op een comfortabele hoogte staat. Heel origineel voor de woonkamer op te fleuren en makkelijk zelf te maken.

 

gerecycleerde pallet
Doobi

 

 

 

LICHTARMATUREN VAN OUDE ZINKEN KUIPEN

Grote lichtarmaturen kosten vaak heel wat geld, zeker wanneer je meerdere exemplaren nodig hebt. Atelier Joya (San Francisco) is gespecialiseerd in het aankleden van trouwfeesten en kwam bij deze bruiloft op het idee om zinken kuipen te gebruiken als verlichtingsarmaturen. Het feest ging door op een boerderij en de lampen pasten dan ook perfect bij het decor.

 

gerecycleerde kuipen
Atelier Joya

 

 

ZITBANK VAN EEN OUDE REISKOFFER EN TAFELPOTEN

De Zuid Afrikaanse Katie Thompson transformeert oude reiskoffers om tot trendy zitmeubels die passen in elk interieur. Oude tafelpoten en stoelen worden gebruikt voor de poten en de zitkussens worden gecapitonneerd met knopen zoals de bekende Chesterfield zetels. Deze zitmeubels van oude reiskoffers zijn verkrijgbaar in tal van formaten vanaf 800 dollar.

 

gerecycleerde reiskoffer
Katie Thompson

 

 

 

NIEUWE KAST MET OUDE LADEN – FRANZISKA WODICKA

De Duitse Franziska Wodicka heeft een grote verzameling oude laden en schuiven waarmee ze compleet nieuwe meubels in elkaar knutselt. Elke kast is een unieke creatie en wordt bepaald door de vorm van de laden.

 

gerecycleerde laden
Franziska Wodicka

 

 

 

ORIGINELE KAPSTOKKEN VAN OUDE STOELEN

De Franse designer John Nouanesing ontwierp deze handige kapstokken van enkele oude stoelen. Heel leuk om de inkomhal, slaapkamer of badkamer op te frissen.

 

originele kapstokken
John Nouanesing

 

 

TAFELLAMP TITANIC

Titanic is een originele tafellamp die, zoals zijn naam al doet vermoeden, wegzinkt in je tafel. Je kan ze op de kop tikken voor 300 euro maar wanneer je met een oude tafellamp zelf aan de slag gaat, kan je al een gelijkaardig model hebben voor minder dan een paar euro’s.

 

tafellamp titanic
Titanic

 

 

 

GERECYCLEERDE LOUNGE BANK VAN OUDE BOEKEN

Designer Alvaro Tamarit heeft heel wat oude boeken bij elkaar moeten sprokkelen om deze waanzinnige ‘Bench of Thought’ te verwezenlijken. Met de bedoeling mensen aan te zetten tot lezen is deze bank niet alleen een ecologisch meubel maar ook een sculpturaal kunstwerk geworden. Als basis werd een houten onderstel gemaakt waar de oude boeken op bevestigd werden. Elk boek werd afgezaagd op dezelfde breedte zodat de Bench of Thought ook ergonomisch zit. Aan de onderzijde werden wielen bevestigd om heen en weer te rollen wanneer je een nieuw boek wil nemen uit de bibliotheek.

 

gerecycleerde boeken zetel
Alvaro Tamarit

 

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
11 originele wandklokken
11 originele wandklokken
FOTOSPECIAL: Originele badkameraccessoires
FOTOSPECIAL: Originele badkameraccessoires
Pinocchio tapijt - Hay
Pinocchio tapijt - Hay
Madra houtmand - Blomus
Madra houtmand - Blomus
Originele wc rolhouder in de vorm van een boom
Originele wc rolhouder in de vorm van een boom
FOTOSPECIAL: Originele keukenaccessoires
FOTOSPECIAL: Originele keukenaccessoires
K'Do Ding multifunctionele verpakking - Coen van Ham
K'Do Ding multifunctionele verpakking - Coen van Ham
Foto spatwand van Pimp Your Kitchen
Foto spatwand van Pimp Your Kitchen
FOTOSPECIAL: Originele tapijten
FOTOSPECIAL: Originele tapijten
FOTOSPECIAL: Design voor katten
FOTOSPECIAL: Design voor katten
Woodrow Shelf wandrek - Umbra
Woodrow Shelf wandrek - Umbra
Bookworm boekenplank - Kartell
Bookworm boekenplank - Kartell