Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
verlichting kinderkamer

Tips en inspiratie voor de verlichting van een kinderkamer

De juiste verlichting kiezen voor een kinderkamer is niet onbelangrijk. Na maanden van hard labeur wil je dat ook dit deel van de inrichting helemaal klopt. Bovendien moet lampen voor een kinderkamer voldoen aan verschillende voorwaarden. Veiligheid, gebruiksgemak, functionaliteit en ontwerp zijn elementen die meespelen bij de keuze. De zaken waar je best let, zijn hieronder samengevat in een aantal praktische tips. Bekijk ook de leuke foto’s om inspiratie op te doen.

Ga naar de webshop

 

Tip 1: veiligheid

Kijk eerst na of er voldoende stopcontacten aanwezig zijn in de kinderkamer. Check ook of ze voldoende stevig vastzitten in de muur. Kinderen kunnen soms bruusk zijn. Een loszittend stopcontact is dus te vermijden.

Zorg er bovendien ook voor dat de snoeren van de lamp stevig stevig vastzitten. Op die manier vermijd je dat de lamp valt als je kinderen iets te bruut zijn. Losliggende snoeren kan je bevestigen met hippe kabelclips. Zo verhoog je de veiligheid van de kinderkamer zonder in te boeten op stijl. Kabelclips zijn niet bepaalt een streling voor het oog maar gelukkig zijn er ook enkele leuke alternatieven op de markt. Kies ook voor kindvriendelijke materialen. Vermijd materialen die giftige stoffen kunnen bevatten. Je kiest ook best voor verlichting zonder losse onderdelen.

Let er bovendien op dat de kinderen de lamp zelf niet kunnen aanraken. Een krachtige lamp kan warm worden. Ook scherpe randen zijn uit den boze. Deze hippe kinderlampen scoren goed bij kinderen én zijn bovendien veilig. Bekijk het aanbod kinderlampen in de webshop.

 

kinderlampen
Shutterstock

 

Tip 2 : stabiliteit

Kijk na of de lamp voldoende stabiel is. Een bureau-of nachtlamp kan makkelijk omver vallen als kinderen te brute bewegingen maken. Een stevige ondergrond is aan te raden. Je kan de armaturen ook vastschroeven aan de ondergrond.

 

lamp kinderkamer
Shutterstock

 

Tip 3 : gebruiksgemak

Een gemakkelijk terug te vinden schakelaar is handig als de kleine sloebers ’s nachts opstaan om naar het toilet te gaan. Gewone schakelaars kunnen makkelijk omgewisseld worden door trekschakelaars. Deze zijn bijzonder handig om boven het bed te hangen. Er bestaan ook zal van leuke armaturen met ingebouwde trekschakelaars. Je kan ook kiezen voor draagbare lampen. 

 

kinderkamer verlichting
Shutterstock

 

Tip 4: functionaliteit

Er zijn ook lampen op de markt die meer doen dan alleen de kamer verlichten. Een slaaptrainer bijvoorbeeld leert moeilijke slapers op een speelse manier wanneer het tijd is om te gaan slapen en wakker te worden. In de vorm van een leuk figuurtje verschijnt maanlicht, zonlicht op een zelfgekozen tijdstip. Bekijk het aanbod slaaptrainers in de webshop.

 

Ga naar de webshop

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
muursticker kinderkamer
Muurstickers in de babykamer: populaire merken
De kinderkamer verven | tips en inspiratie
De kinderkamer verven | tips en inspiratie
Tips voor de inrichting van de babykamer
Tips voor de inrichting van de babykamer
Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen
Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen
gordijnen kinderkamer
Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie
kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje
kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje
Kinderbed kopen: Tips & inspiratie
Kinderbed kopen: Tips & inspiratie
autobed kinderkamer
Autobed voor de kinderkamer
Kindvriendelijk interieur
Tips voor een kindvriendelijk interieur
Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang
Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang
kinderkamers
Kinderkamer inrichten: Tips en inspiratie
Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY
Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY