Een gedurfd renovatieproject van Buro Koray Duman Architects in het hartje van New York. De groene kleur onderstreept het dynamische karakter van het appartement.  De donkere ruimte uit 1980 is omgetoverd tot een steeds aanpasbare loft met mooie lichtinval. De groene accenten brengen de natuur naar binnen en sluiten perfect aan bij het uitzicht op het Sarah Roosevelt Park. Het groene, golvende middenstuk deelt de ruimte functioneel op en huist de waskamer, de badkamer en de berging.

 

groen accent in de woonkamer© Buro Koray Duman Architects

 

uitzicht - groen appartement © Buro Koray Duman Architects

 

 

 

Het interieur

De geschiedenis van het oude gebouw heeft een belangrijke rol gespeeld bij de interieurkeuzes. Zo werd het vintage behang in de keuken bewaard en de originele bakstenen muren witgewassen. De tegels in de badkamer hebben het reliëf van een bijenkorf. De groene kleuraccenten zorgen voor een harmonieus en verfrissend geheel. Het resultaat is een combinatie tussen vintage en industrieel design. De meubels zijn unieke stukken die de functionaliteit van het appartement perfect aanvullen.

 

Witte smalle keuken © Buro Koray Duman Architects

 

Vintage behang - groen appartement © Buro Koray Duman Architects

 

Honinggraat badkamer - groen appartement © Buro Koray Duman Architects

 

Badkamer - groen appartement © Buro Koray Duman Architects

 

slaapkamer - groen appartement © Buro Koray Duman Architects

 

placeholder © Buro Koray Duman Architects

 

Exterieur - groen appartement © Buro Koray Duman

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST