Landelijke woning met strak interieur

Landelijke woning met strak interieur

Deze nieuwbouwwoning werd voornamelijk gebouwd met recuperatie materialen. Emily et Nous kreeg de opdracht om het interieur te verzorgen. Wit, zwart en terracotta rood moesten daarbij als basiskleuren worden gebruikt. Het resultaat is een tijdloze landelijke woning met een strak en eigentijds kantje.

 

wit interieur met zwarte accenten
Emily et Nous 

 

Wit en zwart vormen de basiskleuren in het interieur. De woning heeft al vrij grote ruimtes, maar door de witte kleur van de muren en het plafond wordt dat nog versterkt. Wit maakt ruimtes dan ook optisch groter en creëert een open gevoel.

 

Landelijke woning met wit interieur en houtaccenten
Emily et Nous

 

Het wit interieur wordt gecombineerd met houtaccenten. Op bovenstaande foto’s zien we dat terugkomen bij de parketvloer, ramen, tafel en kast. Het gebruik van hout in combinatie met een wit interieur geeft de woning een karaktervolle landelijke en natuurlijke look en feel.

 

Een wit interieur met zwarte accenten
Emily et Nous 
eyecatcher The lounge chair en Ottoman van Vitra
© Emily et Nous

 

Zwart zien we in deze woning vooral terugkomen als accentkleur in de decoratie en meubelstukken. Basiskleuren als wit en zwart vullen elkaar perfect aan. De eenvoud van wit samen met de stoerheid van zwart zorgt voor de optimale contrasterende combinatie.

De ruimte springt niet alleen als geheel in het oog, het laat ook echte pronkstukken tot hun recht komen. Zo is The lounge chair en Ottoman van Vitra dé eyecatcher van de woonkamer. Samen met de piano geeft het de ruimte een elegante twist.

Op de linkse foto is ook te zien hoe de parketvloer overgaat in een zwarte vloer. Afwisseling die toch in lijn ligt met de rest van het interieur.

 

Landelijke keuken met teracotta rode accenten
Emily et Nous 

 

Emily et Nous kreeg de opdracht om zwart, wit en terracotta rood als basiskleuren te gebruiken. Rood bleef beprekt tot enkele details zoals de bloemen en de rode accessoires in de keuken. Doordat er niet overdreven wordt met deze rode kleuraccenten zorgt het voor een subtiel effect.

Er werd gekozen voor een witte keuken, wat het landelijk interieur van deze woning zeker ten goede komt. Ook het gebruik van zwart en hout werd doorgetrokken naar de keuken. Samen met de rode kleuraccenten oogt het geheel strak en ordelijk.

Net zoals de woonkamer, heeft ook de keuken een pronkstuk: de zwarte keukenstoelen van Carl Hansen.

 

Wit interieur met stalen deuren en lampen
Emily et Nous

 

Voor de deuren, ramen, lampen en tussenwanden werd gekozen voor een combinatie van staal en glas. Het geeft de woning een perfect elegante en tijdloze uitstraling. Opnieuw zien we wit, zwart en het gebruik van hout samenvloeien tot een mooi en strak geheel.

 

houten schrijnwerk op maat in wit interieur
Emily et Nous 

 

In deze kleine ruimte werd een slimme aanpak gehanteerd. Opnieuw kregen de muren en het plafond een witte kleur. Ook voor de ingebouwde kast werd voor wit gekozen. Daardoor oogt dit kleine plekje groter dan het werkelijk is.

Alle schrijnwerk op maat werd tijdloos gehouden, net zoals de ruwbouw van de woning. Het hout in combinatie met de witte kleur geeft het geheel een ontspannen en rustige uitstraling. Kleine details zoals de bloemen en kaarsen zorgen daarbij voor extra gezelligheid. 

 

Fotogalerij

Lees ook
Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Tijdloos luxe appartement met design meubels Tijdloos luxe appartement met design meubels Funky appartement met hip behang Funky appartement met hip behang Witte loft met vrijstaande volumes Witte loft met vrijstaande volumes Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Moderne bungalow renovatie met binnentuin Moderne bungalow renovatie met binnentuin Studio met mezzanine op zolder Studio met mezzanine op zolder Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Kleurrijk gerenoveerde rijwoning in Kortenberg Staalbouw woning met warme uitstraling Staalbouw woning met warme uitstraling Binnenkijken: Zwart-wit studio Binnenkijken: Zwart-wit studio