Tijdloos luxe appartement met design meubels

Tijdloos luxe appartement met design meubels

Dit luxe appartement in Helsinki, dat ooit dienst deed als bank- en verzekeringskantoor wordt bewoond door een koppel jonge ondernemers. De designers van Saukkonen en Partners hebben er een luxe appartement van gemaakt waarin heel wat beroemde Scandinavische designklassiekers terug te vinden zijn.

 

Woonkamer met open keuken

Witte woonkamer
Saukkonen + Partners

Het interieur wordt gekenmerkt door rustige neutrale kleuren (wittinten, grijstinten en zwart. De vele designmeubelen, ontworpen door een aantal Scandinavische ontwerpers als Arne Jacobsen,  Eero Saarinen Louis Poulsen, zetten verder de toon en geven het appartement een tijdloze uitstraling.  De witte stoel op de foto (La Chaise, 1998)) is van Amerikaanse oorpsrong en is ontworpen door Charles en Ray eames.

 

 

zwarte keuken met parket
Saukkonen + Partners

In de keuken sieren de bekende Tulip stoelen van de Fins-Amerikaanse architect Eero Saarinen de keukentafel. Boven de eettafel hangt de hanglamp Artichoke van deens ontwerper Louis Poulsen.

 

 

Witte woonkamer met indirecte verlichting
Saukkonen + Partners

In de woonkamer ziijn twee hippe Ball Chairs terug te vinden van Eero Aarnio.

 

 

 

Badkamer en dressing

badkamer met zwarte tegels
Saukkonen + Partners

 

luxe badkamer in appartement
Saukkonen + Partners

 

tijdloze smalle dressing
Saukkonen + Partners

 

Inkomhal en bibliotheek

Witte inkomhal met design meubels
Saukkonen + Partners

De inkomhal werd van kop tot teen witgeschilderd. De aandacht gaat zo volledig naar de opvallende hanglamp en Swann Chair van Arne Jacobsen.

 

bibliotheek met egg chair
Saukkonen + Partners

In de huidige bibliotheek was vroeger een kluis terug te vinden. Een van de grootste klussen bij het renoveren van het appartement was het verwijderen van een oude massief stalen deur, die vroeger fungeerde als kluisdeur voor de bank. Deze moest met een snijbrander in stukken verwijderd worden. Nu kunnen de bewoners in deze kamer relaxen met een goed boek in de Egg Chair van Arne Jacobsen.

 

kleine woonkamer met haardvuur in tijdloos appartement
Saukkonen + Partners
Lees ook
Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Moderne zolderrenovatie (Bellegem) Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne woning met dak & gevel in leien Moderne vrijstaande woning met schuin dak Moderne vrijstaande woning met schuin dak Landelijke woning met strak interieur Landelijke woning met strak interieur Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Binnenkijken: Youtube Kantoor London Binnenkijken: Youtube Kantoor London Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven Trendy eclectische loft in Californië Trendy eclectische loft in Californië Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Binnenkijken: Zwart-wit studio Binnenkijken: Zwart-wit studio Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton