Villa VE: Totaalrenovatie oude villa

Villa VE: Totaalrenovatie oude villa

Degraer Interieurarchitecten toverde deze oude villa in Blankenberge om tot een nieuwe, frisse woonst waar een hedendaagse stijl centraal staat. Bij deze totaalrenovatie kregen de ruimtes een nieuwe invulling, afgestemd op de wensen van de nieuwe inwoners. De communicatie tussen de ruimtes werd geoptimaliseerd en de woning werd voorzien van de laatste technieken i.v.m. comfort, ventilatie en energie.

 

 

wit interieur - witte muren en plafond
Degraer interieurarchitecten

 

Voor de muren en het plafond werd steevast gekozen voor een witte kleur, een keuze die doorgetrokken werd doorheen de hele woning. Wit zorgt voor een open, fris gevoel en houdt het geheel neutraal. Daardoor heb je heel wat vrijheid op vlak van meubels en decoratie.

 

authentieke meubelstukken
Degraer interieurarchitecten

 

Zo werd de woning opgefleurd met originele meubelstukken. De klassieke kast in de eetkamer, de tapijten, de schoolbank in de keuken, … Het zijn allemaal objecten die ondanks hun ander stijl helemaal tot hun recht komen in dit interieur.

 

slaapkamer wit-hout
Degraer interieurarchitecten
kinderkamer hout-wit
Degraer interieurarchitecten

 

Het witte interieur werd gecombineerd met hout, wat we zien terugkomen in de vloer en meubels. Hout geeft het geheel een warme en natuurlijke touch. Het huiselijk gevoel wordt op die manier in de hand gewerkt. 

Zowel voor de vloer als kasten gebruikte men in elke ruimte, zowel boven als beneden hetzelfde materiaal. Een strakke look en eenvoud staan daarbij centraal, met een stijlvol en rustgevend geheel als resultaat. 

 

houten keukenkasten - marmer keukenblad
Degraer interieurarchitecten

 

De combinatie van wit en hout werd ook doorgetrokken naar de keuken. Houten keukenkasten gaan hier samen met een licht, marmer keukenblad. Om het geheel luchtig en ook onderhoudsvriendelijk te houden koos men daarbij niet voor een houten vloer maar wel voor een lichte tegelvloer. 

 

stalen ramen en deuren
Degraer interieurarchitecten
stalen deuren voorbeeld
Degraer interieurarchitecten

 

Zowel voor de ramen als deuren koos men voor staal. Dat geeft de woning een elegante en tijdloze uitstraling. Ook hier zien we wit, hout en het gebruik van staal samenvloeien tot een mooi en strak geheel.

Het ruimtegevoel, gecreëerd door de witte muren en het witte plafond, wordt nog versterkt door de grote ramen. De grens tussen binnen en buiten vervaagt als het ware.

 

hout-wit-staal-exterieur
Degraer interieurarchitecten

 

Die vervaging tussen binnen en buiten kunnen we vrij letterlijk nemen. Ook aan de buitenkant van de woning vormen de witte kleur van de gevel, de stalen ramen en het gebruik van hout (alles wat we ook terugvinden binnenin de woning) één mooi geheel. 

 

 

Fotogalerij

Lees ook
Renovatie Victoriaanse villa Renovatie Victoriaanse villa Klassieke haciënda met Mexicaanse inrichting Klassieke haciënda met Mexicaanse inrichting Compact appartement met Scandinavisch interieur Compact appartement met Scandinavisch interieur Moderne woning met houten gevel en bepleistering Moderne woning met houten gevel en bepleistering Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Google kantoor Zürich Google kantoor Zürich Moderne bungalow renovatie met binnentuin Moderne bungalow renovatie met binnentuin Gerenoveerde retro villa te Houthalen Gerenoveerde retro villa te Houthalen Landelijke villa inrichting Landelijke villa inrichting Binnenkijken: Google Tel Aviv Binnenkijken: Google Tel Aviv Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers