Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
kinderkamers

Kinderkamer inrichten: Tips en inspiratie

Bij het inrichten van een kinderkamer komt heel wat kijken. Naast een plekje om te slapen, moet ze ook ruimte bieden om te spelen, knutselen, huiswerk maken en zoveel meer. Tips, inspiratie en leuke ideeën voor het inrichten van de kinderkamer vind je hier.

Ga naar de webshop

 

 

Deel de kinderkamer op in zones

De kinderkamer moet je zien als een polyvalente ruimte waar je kind heel wat verschillende activiteiten zal uitvoeren. De beste manier om dit te verwezenlijken is door de kamer op te delen in verschillende zones. Deze kan je opdelen in een speelzone, een studiezone, een tekenhoek en een knusse zithoek.

Door te werken met verschillende zones is het makkelijker om de orde te bewaren en kan je duidelijke afspraken maken over het opruimen van de kamer. Om extra ruimte te winnen kan je ook multifunctionele meubels kopen zoals een bed met uitschuifbare lades zoals op onderstaande foto. 

 

kinderbed opberglade
Shutterstock

 

 

bergruimte heb je nooit genoeg!

Voldoende bergruimte is onontbeerlijk in de kinderkamer. Er zijn verschillende manieren om rommel op te bergen. Rieten manden, inbouwkasten, rekken die afgeschermd zijn met gordijnen of doorzichtige opbergboxen zijn maar enkele voorbeelden. Een kast waar enkel de ouders in kunnen kan ook heel praktisch zijn om de gevoelige spullen in op te bergen. Om het geheel af te werken kan je ook enkele enkele legplanken voorzien voor fotokaders, trofeeën en leuke herinneringen. 

 

 

Gordijnen in de kinderkamer

De zonnewering van de kinderkamer vergt niet veel aandacht. Afwasbare materialen zoals pvc genieten de voorkeur maar ook stof is perfect mogelijk. Probeer lange en slepende gordijnen te vermijden om ongelukken te vermijden. Kan je kind aan de gordijnen dan maak je ze best vast met velcro. Zo voorkom je dat de volledige gordijnroede naar beneden dondert. Lees hierover meer in het artikel ‘Gordijnen voor de kinderkamer: Tips & inspiratie‘. 

 

 

Geef de muren een creatieve toets

De muren in de kinderkamer mogen gerust wat opvallender zijn dan de rest van de woning. Heb je geen zin om te schilderen, kan je de kamer ook decoreren met stickers, behangpapier, muurtekeningen (zie onderstaande foto) of grote foto’s.

muurtekening kinderkamer
Shutterstock

 

Ook bordverf of whiteboardverf zorgt voor heel wat pret in de kinderkamer. Je kind kan zich creatief bezig houden en het geeft de kinderkamer een unieke uitstraling. Heb je schrik dat je kinderen de gewoonte zullen ontwikkelen om op elke muur te schrijven, kan je de muren ook verven met magneetverf. Zo kunnen ze spelen met magnetische letters en hun favoriete tekeningen aan de muur hangen.

Ga je zelf aan de slag? Bekijk dan het aanbod in de webshop. Wil je liever zeker zijn van een mooi en kwalitatief resultaat? Dan laat je de schilderwerken beter over aan een professionele schilder. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van jouw project via de offertepagina

 

 

kindvriendelijke meubels

Wil je nieuwe meubels kopen, ga je best op zoek naar kindvriendelijke en veilige meubels. Vermijd stompe hoeken en kijk na of ze stabiel zijn en tegen een stootje kunnen. Kinderen zijn ook bijzonder creatief. Zo leren ze al snel dat je naast papier ook meubels kan inkleuren met stiften en krijt. Afwasbare meubels zijn dus zeker een aanrader!

Tegenwoordig vind je ook heel wat kindermeubels met een creatieve toets zoals het onderstaande autobed. Bekijk het aanbod kinderbedden en andere meubels in de webshop

 

autobed voor kinderkamer
Shutterstock

 

 

Verlichting in de kinderkamer

Voldoende verlichting is een must in elke kinderkamer. Door de vele activiteiten maak je best gebruik van multifunctionele verlichting en meerdere verlichtingselementen. Dit kan je doen door basisverlichting te combineren met één of meerdere accentverlichtingen aan het bed en de tekenhoek. Nachtlampjes zijn dan weer ideaal om je kind ’s avonds tot rust te brengen. Bekijk het aanbod verlichting voor de kinderkamer in de webshop.

TIP

Laat je kinderen helpen bij de inrichting van de kinderkamer

De kinderkamer inrichten is een creatieve klus waar oudere kindjes gerust kunnen bij helpen. Betrek ze bij de ontwerpfase en laat ze zelf enkele kleuren kiezen die ze graag zien. Ook bij het verven en decoreren kunnen ze helpen. De muren hoeven er heus niet afgelikt uit te zien in de kinderkamer. Enkele verfstrepen buiten de lijntjes of een afdruk van een kinderhand maakt het totaalplaatje nog zo leuk.

 

Vakman zoeken in jouw buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY
Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY
Kindvriendelijk interieur
Tips voor een kindvriendelijk interieur
De kinderkamer verven | tips en inspiratie
De kinderkamer verven | tips en inspiratie
verlichting kinderkamer
Tips en inspiratie voor de verlichting van een kinderkamer
behang kinderkamer
Kinderbehang: Alle merken op een rijtje
Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang
Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang
muursticker kinderkamer
Muurstickers in de babykamer: populaire merken
autobed kinderkamer
Autobed voor de kinderkamer
kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje
kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje
Kinderbed kopen: Tips & inspiratie
Kinderbed kopen: Tips & inspiratie
Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen
Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen
Tips voor de inrichting van de babykamer
Tips voor de inrichting van de babykamer