Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Een nieuw bed kopen? Dit moet je weten

Een nieuw bed kopen? Dit moet je weten

Het bed is één van de meest gebruikte meubels in huis en heeft een grote invloed op je gezondheid. Je neemt dan ook best een comfortabel model dat voldoet aan al je esthetische en ergonomische wensen. Ben je van plan een nieuw bed te kopen dan moet je onderstaande tips zeker eens doornemen.

Ga naar de webshop

 

 

De ideale hoogte van een bed

Laag bed
Interieurdesigner

Een laag bed in de slaapkamer doet de ruimte groter aanvoelen maar is niet zo praktisch vanuit ergonomisch standpunt. Met een hoog bed zal de rug veel minder belast worden bij het in- en uitstappen. De ideale hoogte tussen matras en vloer schommelt rond de vijftig centimeter. Deze komt ongeveer overeen met de knieholte waardoor de rug en knieën niet belast worden. In en uit het bed stappen wordt dan net zo makkelijk als op een stoel gaan zitten. Het bed opmaken verloopt ook veel wat vlotter bij een hoger bed.

 

Ergonomie: De juiste matras kiezen

Ventilatie, comfort, warmte-isolatie en hardheid zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen van een kwalitatieve matras. De wervelkomol moet evenwichtig ondersteund worden en de matras mag zeker niet doorzakken. De levensduur van een matras schommelt rond de tien jaar en heeft niets te maken met matrassen merken of afmetingen.

 

Ergonomie: Beddenbodem kiezen

Een kwalitatieve matras zal pas tot zijn recht komen bij het kopen van een kwalitatieve beddenbodem. Deze zorgt namelijk voor één derde van de totale schokabsorptie. Ook de verluchting van de matras zal afhangen van de beddenbodem.

beddenbodem kiezen
Shutterstock

Wanneer je een dubbel bed of tweepersoonsbed koopt kies je best voor een lattenbodem in twee delen. Deze zijn niet alleen makkelijker te transporteren maar bieden ook een betere individuele ondersteuning dan beddenbodems in één stuk. Met een uitklapbare beddenbodem kan je ook bepalen hoe hoog het hoofd- of voeteinde moet komen.

Heb je last van rugklachten? Dan kan je voor een ergonomisch slaapsysteem kiezen. Hierbij zijn de bedbodem en matras helemaal op elkaar afgestemd voor een optimaal resultaat. Een slaapsysteem is meestal eenvoudig in te bouwen in een bestaand of nieuw bed.

 

Het bed kiezen

Een nieuwe bed kopen begint bij het kiezen van een bedframe dat past bij je slaapkamer en persoonlijke stijl. Kies zeker geen bombastisch bed of bedden met aangebouwde nachtkastjes wanneer de kamer vrij krap is. Hoewel deze in de beddenwinkel helemaal tot hun recht komen kunnen ze in een kleine slaapkamer al snel druk overkomen.

Modern bed in eik
Shutterstock

Denk naast het esthetisch aspect ook aan de praktische zaken. Lig je graag met de benen over het bed kies dan een voor een boxspring of een bedframe met minimale randen die lager liggen dan de matras. Heb je graag zeeën plek aarzel dan niet om een extra groot bed aan te schaffen!

Ga naar de webshop

Lees ook
Moderne slaapkamer: Ideeën & inspiratie
Moderne slaapkamer: Ideeën & inspiratie
Het waterbed: Alle voordelen en nadelen op een rijtje
slaapkamer op zolder maken
Slaapkamer op zolder
boxspring
Boxspring kopen: Soorten boxsprings en hun prijzen
Landelijke slaapkamer: Ideeën & inspiratie
Landelijke slaapkamer: Ideeën & inspiratie
Behangpapier slaapkamer
Tips & inspiratie voor behangpapier in de slaapkamer
De slaapkamer inrichten en indelen: Tips en inspiratie
De slaapkamer inrichten en indelen: Tips en inspiratie
Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer
Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer
matrassen
Welke matras kopen | Soorten matrassen
Tips voor een gezellige slaapkamer in de winter
Tips voor een gezellige slaapkamer in de winter
Tips en inspiratie voor een groene slaapkamer
Tips en inspiratie voor een groene slaapkamer
glazen opbouw
Glazen aanbouw