Deze industriële loft in London, doet ondanks zijn gewaagde en provocatieve styling recht aan de originele architectuur van het gebouw. Dit voormalige pakhuis, gelegen in de Londonse wijk Clerkenwell is door de architecten van Ioa (Inside Out Architecture) met veel aandacht voor detail getransformeerd tot een moderne open leefruimte waarin contrasten tussen oppervlakken en materialen een centrale rol spelen. Het is hierbij vooral de gedetailleerde textuur van het beton die direct in het oog springt en die voor een groot deel de uitstraling van dit unieke appartement bepaalt.

 

Loft met plafond in beton © www.io-a.com

 

design loft in pakhuis © www.io-a.com

 

 

 

Licht, contrasten en sfeer

Dankzij de grote ramen wordt de Clerkenwell loft overdag voorzien van voldoende daglicht. In de avond zorgt de speciale designverlichting, die bestaat uit een centraal hangend verlichtingsarmatuur van aluminium, voor warme lichttonen. De rood getinte bakstenen contrasteren met het betonnen plafond en geven de ruimte een aangename sfeer om in te verblijven. De planten, meubels en het zorgvuldig gekozen decoratiemateriaal dragen verder bij aan een gevoel van thuis komen.

 

Loft Londen © www.io-a.com

 

Loft met open keuken © www.io-a.com

 

Detail verlichtingsarmatuur ©: www.io-a.com

 

 

 

Opbouw van de loft

De ruimte is door de aannemer aanvankelijk volledig gestript met als doel de geometrische vormen van de betonbalken bloot te leggen. Vervolgens heeft men verschillende leefruimtes aangebracht, zoals een TV kamer, twee slaapkamers, gescheiden badkamers en een aparte slaapkamer voor gasten. Door de wanden van de tussenruimtes kort aan de onderzijde van de betonbalken te laten eindigen, wilden de architecten laten zien dat de secundaire ruimtes toegevoegd zijn aan de oorspronkelijke primaire ruimte. In de open ruimte is er een centraal keukeneiland gecreëerd waaromheen de belangrijkste activiteiten plaatsvinden.

 

Grondplan Industriele loft © www.io-a.com

 

Loft met inbouwkasten © www-ioa-com

 

Muur met nis boekenkast © www.ioa-com

 

Badkamer met opbouw lavabo © www-ioa.com

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR