Ga naar de inhoud

Kinderkamer inrichten: Tips en inspiratie

Met een geslaagde kinderkamer inrichting wakker je de creativiteit van je kind aan en laat je ze volop genieten van hun prille jaren. Tips en inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Kinderbehang: Alle merken op een rijtje

Met kinderbehang kan je op een makkelijke en snelle manier de kinderkamer omtoveren in een kleurrijk paradijs. De leukste merken, tips en leuke voorbeelden vind je terug in dit artikel.

LEES INTERIEURTIP

Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY

Originaliteit troef met deze kleurplaten voor kinderen van OMY. De grote tekeningen in posterformaat kunnen na het inkleuren gebruikt worden als muurdecoratie. Beschikbaar in tekeningen van wereldsteden zoals Barcelona en Londen en figuren van kunstenaars Keith Haring en Jeff Koons. Creatief, kleurrijk en origineel. Ontdek ze hier!

LEES INTERIEURTIP

Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang

Magneetbehang is een creatieve oplossing om de muren in de kinderkamer te behangen. Je kan er alle kanten mee op. Door de magnetische muren kunnen kinderen creatief aan de slag en personaliseren ze zelf makkelijk hun eigen kamer. Lees dit artikel voor meer informatie over de verschillende soorten en bekijk de foto's voor extra inspiratie.

LEES INTERIEURTIP

Tips en inspiratie voor de verlichting van een kinderkamer

Bij het kiezen van kinderkamer verlichting moet je niet alleen kijken naar het esthetische aspect. Ook veiligheid en functionaliteit speelt een belangrijke rol. Praktische tips en leuke voorbeelden van originele kinderlampen vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Muurstickers in de babykamer: populaire merken

Geef je babykamer een uniek design door gebruik te maken van muurstickers. Een muursticker kan je gemakkelijk aanbrengen en weer verwijderen zonder schade. Ontdek de populairste merken hier!

LEES INTERIEURTIP

Autobed voor de kinderkamer

Met een autobed geef je elke slaapkamer een unieke toets en laat je de racepiloot in je zoon of dochter helemaal naar boven komen. Een overzicht van de leukste webshops en online winkels met autobedden voor jongens en meisjes vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen

Ben je op zoek naar een originele dekbedovertrek voor de kinderkamer, dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar de hippe dekbedovertrekken van Snurk. Piraat, astronaut, prinses of ballerina, alles is mogelijk!

LEES INTERIEURTIP

kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje

Met de nieuwste generatie muurstickers kan je de kinderkamer op enkele minuten tijd een compleet nieuwe look geven. Dankzij hun speciale hechtingslaag verwijder je ze bovendien zonder schade aan te brengen aan de ondergrond.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor de inrichting van de babykamer

Een geslaagde babykamer inrichting begint bij een praktische indeling en kleurrijke decoratie. Leuke tips en inspiratie om van je babykamer een fantasierijke plek te maken vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie

Speelse gordijnen geven iets extra aan de inrichting van de kinderkamer. Welk patroon past het best bij het karakter van je kind? Wij zetten enkele tips omtrent gordijnen voor de kinderkamer op een rijtje.  

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een kindvriendelijk interieur

Als je kinderen in huis hebt spreekt het voor zich dat ze moeten opgroeien in een veilige en kindvriendelijke omgeving. In dit artikel geeft interieurarchitecte Sarah Vermeulen enkele leuke tips voor de inrichting van een kindvriendelijke omgeving met een educatieve en visuele toets.

LEES INTERIEURTIP

Kinderbed kopen: Tips & inspiratie

Een zalige nachtrust begint met het perfecte kinderbed! In een kinderkamer kan je kiezen: experimenteren met een speciaal bed of veeleer spelen met de kleuren en accessoires. We zetten de populairste kinderbedden op een rijtje!

LEES INTERIEURTIP

De kinderkamer verven | tips en inspiratie

In een kinderkamer kan je met zowel met verf als accessoires spelen! Het is de kamer van het huis waar je je creatief volledig kan laten gaan. Volgende tips kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en het juiste type verf.

LEES INTERIEURTIP

 

Kinderkamers ontwerpen: originele ideeën & inspiratie

Kinderen willen in hun kamer spelen, knutselen, werken voor school en heerlijk slapen. Het is een multifunctionele ruimte waar je je eigen creativiteit en die van de kinderen de vrije loop kan laten gaan. Het is de ruimte bij uitstek voor het gebruik  van vrolijke kleuren en originele kindermeubels in de vorm van een auto, een boomhut,... Ze zullen de verbeelding van je zoon of dochter enkel ten goede komen. Wil je dat de kinderen kunnen tekenen op de muren? Maak gebruik van krijtbordverf zodat ze zich volledig kunnen uitleven zonder gevolgen. De kinderkamer steeds opnieuw opfleuren met zelfgemaakte tekeningen kan met een muur geverfd met magneetverf. Je kan de kinderkamer ook pimpen door gebruik te maken van muurstickers, fotobehang, decoratie,... Wil je de huidige kamer eenvoudig opfleuren, kan je kiezen voor een speciale dekbedovertrek of unieke gordijnen speciaal voor kinderen. Hoe je al deze tips optimaal kan gebruiken en nog zoveel meer inspiratie, foto's en informatie vind je terug in onze artikels. 

 

Multifunctioneel kinderbed - Kinderkamer ideeën© Shutterstock