Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie

GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie

Om je volledig thuis te voelen in je woning is het belangrijk er een eigen insteek aan te geven. En dit hoeft niet te stoppen bij leuke meubels of behangpapier. Je kan heel goedkoop je plafond 100% persoonlijk maken met een spanplafond. Geniet ervan overal in huis, ook in de keuken en de badkamer. Laat je in dit artikel inspireren door de mogelijkheden van een gepersonaliseerd plafond.

Een spanplafond is een vals plafond uit doek dat onder het bestaande plafond strak aan de muren bevestigd wordt. Het verschil tussen een ‘echt’ en een ‘vals’ plafond is niet te onderscheiden waardoor je vollop van de voordelen kan genieten. Meer over de specifieke eigenschappen van een spanplafond lees je hier.

 

 

1. BEdrukt plafond

Met een spanplafond zijn er oneindig veel mogelijkheden. Eerst en vooral kan je het uiterlijk van het doek volledig zelf bepalen. Je kan het in gelijk welke kleur laten maken maar je kan er evengoed een afbeelding of eigen foto op laten printen. 

Het grote voordeel hiervan is dat je geen kosten meer moet voorzien voor het laten schilderen van je plafond. De prijs-kwaliteit verhouding van een spanplafond is uitstekend: je betaalt minder voor de plaatsing dan voor die van een standaard plafond omdat het sneller geplaatst kan worden, en bovendien moet het niet om de zoveel jaar geschilderd worden: een kwalitatief bedrukt spanplafond gaat meer dan 25 jaar mee.

Voor prijzen op maat of om vakmannen te zoeken voor de plaatsing van een bedrukt spanplafond, kan je op onze offertepagina terecht.

 

Toepassing: Plafond badkamer

Het plafond in een badkamer moet steeds goed overdacht worden. Het moet resistant zijn tegen het vocht in de ruimte om te voorkomen dat de verf gaat afbladeren. Daarvan heb je geen last als je een spanplafond in je badkamer laat plaatsen. Het doek uit pvc of polyester is helemaal waterafstotend en het gaat niet vervormen door de temperatuursverschillen die in de badkamer kunnen voorkomen.

Het personaliseren van je badkamer hoeft niet te stoppen bij een leuk badkamermeubel of bad. Laat je plafond bedrukken in rustgevende kleuren of met een afbeelding.

 

gepersonaliseerd plafond badkamer
Shutterstock

 

 

Toepassing: PLafond KEUKEN

Geniet net als bij de badkamer van een gepersonaliseerd plafond in de keuken. Je kan je doek laten bedrukken in een kleur die goed bij je interieur of muren past, of kies voor een motief. Ga voor de keuken best voor frisse, heldere kleuren. De keuken is een actieve plek in huis die wel wat vitaliteit mag uitstralen.

 

gepersonaliseerd plafond keuken
Shutterstock

 

 

Toepassing: plafond kinderkamer

Waan je in sprookjesland met je gepersonaliseerd plafond in de kinderkamer. Laat je inspiratie de vrije loop en kies voor mooie prenten of leuke kleurtjes. Wanneer het plafond vuil wordt, kan je het gemakkelijk met een vochtig doekje weer proper maken.

 

bedrukt spanplafond kinderkamer
Shutterstock

 

 

2. Lichtplafond

Geen betere manier om je plafond te personaliseren dan de verlichting aan te passen aan jouw gemoedstoestand. Door spots onder het doek te plaatsen, kan je een lichtplafond creëeren. Hierbij schijnt het licht door het doek en geniet je van een indirect, sfeervol licht.

Bij deze toepassing kies je het best voor een lichtdoorlatend doek, zo kan het licht feller door het doek schijnen en heb je helemaal geen bijverlichting nodig. Bovendien heb je door deze techniek van indirecte verlichting geen last van schaduwvorming, waardoor je het lichtplafond echt overal kan toepassen.

De mogelijkheden met een lichtplafond zijn oneindig, maar eentje ervan is ‘human centric lighting’. Dit innovatief type verlichting past de hoeveelheid en sterkte van het licht aan, aan het moment van de dag. Word ’s morgens wakker met de eerste scherming van de dag en ontdek de voordelen ervan op je vitaliteit.

Voor prijzen op maat of om vakmannen te zoeken voor de plaatsing van een bedrukt spanplafond, kan je op onze offertepagina terecht.

 

TOEPASSING: PLAFOND BADKAMER

De ultieme manier om te ontspannen is in een ontspannende omgeving. Stel de spots in op een zachte lichthoeveelheid en geniet van het sfeervolle licht terwijl je in bad zit, of kom alvast tot rust terwijl je je klaarmaakt om te gaan slapen.

Door kleine spotjes over het hele plafond te verdelen lijkt het alsof je je onder een sterrenhemel bevindt.

 

lichtplafond badkamer
Shutterstock

 

 

TOEPASSING: PLAFOND werkkamer

De indirecte verlichting van het lichtplafond verhoogt je productiviteit, concentratie en energie. Daarom is dit type van gepersonaliseerd plafond perfect toepasbaar in een kantoor of werkruimte. 

 

lichtplafond_werkruimte
Shutterstock

 

 

TOEPASSING: PLAFOND kinderkamer

Problemen om in slaap of uit bed te geraken zijn nu verleden tijd. Door de indirecte hoeveelheid aanpasbaar licht, kan je ’s morgens gemakkelijker wakker worden dan wanneer je plots van donker naar fel licht gaat. Je zal je beter uitgeslapen voelen en bovendien ook beter gezind zijn. 

 

lichtplafond kinderkamer
Shutterstock

 

 

Prijs gepersonaliseerd plafond

Een bedrukt spanplafond kost gemiddeld zo’n €90 à €100 per vierkante meter. Een lichtplafond kan je creëeren met een standaard doek uit polyester of pvc, waarvan de prijs tussen €75 en €85 per vierkante meter ligt, maar je bekomt het mooiste licht met een lichtdoorlatend doek. Dit type doek kost ongeveer €140 per vierkante meter. 

Voor prijzen op maat of om vakmannen te zoeken voor de plaatsing van een bedrukt spanplafond, kan je op onze offertepagina terecht.

Gepersonaliseerd plafond laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
spanplafond kosten
Spanplafond kosten
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
klimaatplafond
Klimaatplafond
glazen opbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren