Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
akoestische plafondpanelen

Akoestisch plafond

Last van een rumoerige ruimte? Overweeg dan een akoestisch plafond om de akoestiek in je ruimte te verbeteren. Er zijn verschillende uitvoeringen in meerdere prijsklassen. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe zit het met de gemiddelde prijs? En wat is voor jou de beste keuze? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
OPTIE 1: akoestisch spanplafond
OPTIE 2: houten planchetten
OPTIE 3: akoestische plafondpanelen
OPTIE 4: lineair plafond
CONCLUSIE: welk akoestisch plafond kies ik best?

 

 

Wat doet een akoestisch plafond?

Een slechte akoestiek zorgt voor een lager wooncomfort en een slechtere verstaanbaarheid binnen een ruimte. Om de akoestiek te verbeteren, kan je een akoestisch plafond laten plaatsen. Let op: dit is niet hetzelfde als een geluidsisolerend plafond. Dat laatste is om omgevings- en contactgeluid effectief te verlagen.

Wil je graag een akoestisch spanplafond laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen van verschillende vakmannen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

 

OPTIE 1: akoestisch spanplafond

akoestisch spanplafond

Een spanplafond is een doek gemaakt van PVC of polyester dat een vakman onder je bestaande plafond monteert. Een akoestisch spanplafond bevat microperforaties die de geluidstrillingen absorberen in plaats van weerkaatsen. Het is verder snel geplaatst, heeft brandwerende eigenschappen en is te verkrijgen in unieke kleuren en motieven.

 

Plaatsing akoestisch spanplafond

De plaatsing hangt af van het type akoestisch spanplafond dat je kiest. Doorgaans zal een vakman het spanplafond aan profielen bevestigen en vervolgens opspannen. Een akoestisch spanplafond laat je best plaatsen door een specialist. Anders is het risico op schade aan je spanplafond te groot.

 

Prijs akoestisch spanplafond

Het laten plaatsen van een akoestisch spanplafond kost ongeveer € 100 à 150 m² (excl. btw en incl. plaatsing). Hiermee is je ruimte ook meteen geïsoleerd, dus daarvoor hoef je geen budget meer te voorzien. Hou er wel rekening mee dat de prijs afhangt van het aantal vierkante meters spanplafond. In kleinere ruimtes kan de prijs per m² bijvoorbeeld hoger uitvallen.

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Benieuwd naar de prijs voor een akoestisch spanplafond in jouw woning? Ontvang dan hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van vakmannen bij jou in de buurt.

 


OPTIE 2: houten planchetten

houten planchetten

Houten planchetten plaatsen is een stijlvolle manier om de akoestiek in ruimtes te verbeteren. Je kan dan kiezen tussen verschillende kleuren, soorten hout en afwerkingen. Er kunnen ook unieke ontwerpen ontstaan door de planchetten op onconventionele manieren te leggen. Houten planchetten hebben bovendien een warme uitstraling.

 

Plaatsing houten planchetten

Een vakman zal de ruimte eerst goed opmeten en daarna beginnen met het plaatsen van de houten planchetten. Het is belangrijk dat je plafond mooi waterpas staat. Hij zal gaten boren voor de bedrading van de verlichting en de laatste plank zal hij indien nodig op maat zagen.

 

Prijs houten planchetten

De prijs van houten planchetten hangt af van een aantal factoren. Zo hebben het type hout, de grootte van de ruimte, de moeilijkheidsgraad van de werken en de uiteindelijke afwerking een invloed op de kostprijs. Gemiddeld reken je op € 15 à 35 per m² (excl. btw en excl. plaatsing).

LET OP: dit is alleen een richtprijs. Wil je graag een specifiek prijsvoorstel voor houten planchetten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten in jouw buurt.

 


OPTIE 3: akoestische plafondpanelen

akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen (ook wel bekend als een plafondeiland) zijn vrijhangende platen gemaakt van glas- of steenwol. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en vormen en je kan ze op verschillende hoogtes ophangen. Om te weten hoeveel platen je nodig hebt, geldt de regel dat je gemiddeld een vierde van het vloeroppervlak nodig hebt aan geluidsabsorberende materialen.

 

Plaatsing akoestische plafondpanelen

Met akoestische panelen kan je zowel plaatselijk als over een heel plafond isoleren. Kan je akoestische plafondpanelen zelf monteren? Ja, zolang je plafond vlak en stofvrij is. Wil je zeker zijn van een optimaal resultaat? Schakel dan eerder een vakman in.

 

Prijs akoestische plafondpanelen

Door de vele uitvoeringen van akoestische panelen voor je plafond is het moeilijk om een richtprijs mee te geven. De prijs zal wel lager liggen dan wanneer je een heel nieuw plafond laat plaatsen. Je hebt dan ook minder materialen nodig om de plafondpanelen op te hangen.

TIP: op zoek naar een gericht prijsvoorstel voor akoestische plafondpanelen? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen. Start je aanvraag voor een akoestisch plafond!

 


OPTIE 4: lineair plafond

lineair plafond

Bij een lineair plafond hangen lamellen volgens een vast stramien op een daarvoor ontwikkeld afhangsysteem. Je kiest mogelijk tussen verschillende materialen, maatvoeringen en afwerkingen. Op die manier kan je helemaal zelf de uitstraling van je plafond bepalen. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, staal, aluminium, …

 

Plaatsing lineair plafond

Een vakman zal eerst een speciaal ontwikkeld draagsysteem bevestigen op je plafond. Daarna zal hij de lamellen met behulp van snelhangers vastklikken op een afhangsysteem van clips en rails. Tussen de lamellen bevindt zich nog een voeg met akoestisch vezelvlies.

 

Prijs lineair plafond

Een lineair plafond heeft talloze uitvoeringen. Afhankelijk van het gekozen materiaal, de afwerking, de grootte van de ruimte en de moeilijkheidsgraad van de plaatsing zal de prijs variëren. Daarom is het niet eenvoudig om er een richtprijs op te plakken.

TIP: een vakman kan berekenen hoeveel een lineair plafond voor jou zal kosten. Je kan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen bij verschillende vakmannen via onze offerteservice.

 


CONCLUSIE: welk akoestisch plafond kies ik het best?

Hoe kies je nu het juiste akoestisch plafond voor jouw ruimte? Dat hangt af van je persoonlijke wensen, je budget, je woonsituatie… Een opsomming met de belangrijkste factoren:

  • Budget: de prijskaartjes voor akoestische plafonds verschillen behoorlijk. Bespreek samen met je vakman wat voor jou de beste optie is, uitgaande van jouw budget.
  • Persoonlijke wensen: alles hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Moet je plafond stijlvol of juist praktisch zijn? Wil je een zichtbare optie of een plafond dat opgaat in de ruimte?
  • Type gebouw: voor welke ruimte ben je op zoek naar een akoestisch plafond? Zowel voor je woning, kantoor als praktijk biedt een akoestisch (span)plafond meerwaarde.

TIP: een vakman kan je helpen bij het kiezen van een akoestisch plafond. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Akoestisch plafond laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
klimaatplafond
Klimaatplafond
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
spanplafond kosten
Spanplafond kosten
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
goedkoop verwarmen huis
Goedkoper verwarmen
vuurvaste isolatie
3 soorten Vuurvaste isolatie